Курячі крильця з рисом, запечені в духовці - це страва, яку можна подати на вечерю для всієї родини. Це дуже просто, але шалено смачно. Є ще один великий плюс: вся вечеря готується в одній страві, тому потім доведеться менше мити посуду.
Для приготування цієї страви вам знадобляться свіжі курячі крильця. Ретельно їх вимийте під проточною водою, промокніть паперовим рушником. Помістіть на кухонну дошку і відріжте крайню, найменшу частину крила.
Підготовлені крильця покладіть на тарілку. Рівномірно, по обидва боки присипте їх сіллю, чорним і червоним меленим перцем, сушеним часником. Накрийте іншою тарілкою або харчовою плівкою і поставте в холодильник на пів години, нехай трохи промаринується.
Так само для цієї страви вам знадобиться курячий бульйон, тому приготуйте його заздалегідь. В окремій ємності змішайте бульйон з потрібною кількістю кетчупу. Сюди ж киньте зовсім небагато цукру. Додайте прованські трави. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.
Відміряйте вказану в рецепті кількість сирого білого рису. Також ви можете використовувати і інший рис, наприклад, коричневий, басматі або будь-який інший. Висипте рис в тарілку.
До рису потрібно додати нарізані овочі. Вони можуть бути як заморожені, так і свіжі. Використовуйте моркву, петрушку, цибулю - порей, селеру і т. д. Загалом, будь-які овочі, які ви любите. Ретельно перемішайте рис з подрібненими овочами.
Також вам знадобиться невелике деко або форма для запікання. Можна використовувати будь-яку, наприклад, керамічну. Дно форми добре змастіть рослинною олією. Насипте в неї рис з овочами і за допомогою лопатки рівномірно розподіліть по всій формі.
Дістаньте з холодильника тарілку з замаринованими крильцями. Викладіть їх щільно один до одного в форму поверх рису з овочами.
Весь вміст форми для запікання залийте сумішшю з курячого бульйону з кетчупом і прованськими травами. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте, нічим не накриваючи, протягом 1 години. По закінченню цього періоду дістаньте готові курячі крильця з рисом з духовки. Подавайте до столу гарячими. Смачного!
Випадкові рецепти