Курячі крильця з картоплею в духовці - проста, але ситна друга страва, якою можна смачно нагодувати всю сім'ю. Курка з картоплею - безпрограшне поєднання продуктів. Зазвичай їх разом смажать на сковороді. Однак у рецепті ми пропонуємо запекти курячі крильця з картоплею в духовці. Такий спосіб приготування корисніший за смаження і, крім того, забирає менше часу, тому що не потрібно стояти біля плити. При цьому страва вийде дуже апетитною та соковитою.
Підготуйте продукти. Курячі крильця, картоплю, болгарський перець та зелену цибулю вимийте та просушіть. Очистіть картоплю від шкірки.
Курячі крильця викладіть у миску. Всипте приправу для курки, солодку паприку та сушену петрушку. Посоліть і поперчіть до смаку. Перемішайте вміст миски, щоб спеції рівномірно розподілилися на крильцях.
Додайте олію і ще раз все добре вимішайте. Залишіть курку маринуватися, а самі займіться картоплею. 77 Очищену картоплю наріжте невеликими часточками (як для картоплі по-сільськи).
Всипте приправу для курки, солодку паприку, сіль, мелений чорний перець та сушену петрушку. Влийте олію і перемішайте інгредієнти.
Замариновану в спеціях курку викладіть на лист. Туди ж надішліть підготовлену картоплю. Поступово розподіліть продукти по деку.
Болгарський перець різних кольорів наріжте великими часточками і додайте до загальної маси. Туди ж покришіть зелену цибулю.
У миску, де маринувалась картопля, влийте трохи води та обмийте стіни. Рідину, що вийшла, вилийте в лист.
Присипте страву зверху до смаку сіллю з пряними травами (шарена сіль) і збризкайте рослинним маслом. Відправте лист до попередньо розігрітої до 200 градусів духової шафи. Курячі крильця з картоплею в духовці повинні провести 40 хвилин.
Через вказаний час вийміть страву з духової шафи і трохи остудіть. Потім розкладіть соковиті та ароматні курячі крильця з картоплею по порційних тарілках і подавайте на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти