Досить просто зробити курячі крильця в соєвому соусі в духовці, які є у більшості господинь завжди під рукою. Маринують їх за день до того, як приїдуть гості, і киньте їх в духовку. Майте рецепт під рукою, оскільки всі будуть просити добавки.
В першу чергу займіться курячими крилами. Сполосніть їх холодною водою. Потім викладіть на паперовий рушник, щоб воно ввібрало вологу. Потім відріжте тонкі кінці крил. Саме ж крило розріжте навпіл в місці суглоба.
Розрізані крильця перекладіть в глибоку миску, щоб замаринувати їх. Додайте до курячих крил соєвий соус. Відріжте необхідну кількість імбиру. Натріть його на дрібну тертку відразу в миску (для маринування більше підходить свіжий імбир, але раптом у вас його не виявилося - замініть порошком.)
Очистіть часник і натріть його також на дрібній тертці, додайте до крилець кайенский перець за своїм смаком, цедру лимону, зняту за допомогою терки або овочечистки дуже тонко, щоб не зачепити білу гірку частину шкірки.
Після того як ви зняли цедру з лимона, розріжте його на дві частини. Сильно стискаючи лимон руками, вичавіть сік, поливаючи їм крильця. Також сік можна видавити за допомогою цитрус-преса, потім вилейте в миску.
Потім додайте в миску соус з соєвих бобів, часнику, цукру та інших інгредієнтів, які надають йому цікавий і пікантний смак Ketjap manis - він унікальний своїм солодкуватим смаком і відрізняється від звичайного соєвого соусу своєю густотою.
Додайте до крилець мед, нарізаний дрібно свіжий чебрець і оливкове масло. Ретельно перемішайте крильця з інгредієнтами для маринаду. Накрийте миску кришкою або харчовою плівкою і поставте в холодильник на ніч.
На наступний день перекладіть замариновані крильця в деко так, щоб між ними був простір. Поставте в духовку, розігріту заздалегідь до 180 градусів. Запікайте протягом 45 хвилин (через перші 25 хвилин переверніть крильця).
Приготовлені крильця в соєвому соусі в духовці подавайте гарячими, з невеликою кількістю дрібно нарізаної зеленої цибулі. Приємного.
Випадкові рецепти