Пропонуємо вам простий покроковий рецепт приготування запечених курячих крилець з гранатовим соусом. Така страва ідеально поєднується з будь-яким гарніром.
Курячі крильця ретельно вимийте під холодною проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Уважно огляньте курку на наявність пір'я. Складіть крила в глибоку миску.
Додайте сіль, розпушувач, часниковий порошок, чорний мелений перець, мелений тмин і червоний мелений перець чилі. Ретельно перемішайте суміш, щоб крила вкрилися рівномірним шаром спецій. Якщо хочете отримати більш пікантний смак, можна додати в маринад натертий на дрібній тертці або пропущений через спеціальний прес часник.
Накрийте миску з м'ясом харчовою плівкою і маринуйте протягом 30 хвилин при кімнатній температурі. Якщо ви готуєте напередодні застілля, поставте м'ясо в холодильник на всю ніч.
Приготуйте глибоку форму для запікання. За допомогою кондитерського пензлика змастіть дно оливковим або рослинним маслом. Викладіть крильця одним шаром. Поставте форму в розігріту до 180 ° С духовку. Запікайте протягом 10-15 хвилин до золотистої скоринки. Час готування залежить від потужності духовки.
Поки м'ясо в духовці, займіться приготуванням соусу. Поставте сковороду з антипригарним покриттям на плиту на середній вогонь. Влийте гранатовий сік. Додайте рідкий мед, чорний мелений перець і сіль. Переміксуйте і готуйте до загустіння, періодично помішуючи.
Запечені курячі крильця викладіть в глибоку миску і полийте гранатовим соусом. Перемішайте і перекладіть на блюдо. Прикрасьте нарізаною тонкими смужками зеленою цибулею. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти