Рецепт курячих грудок з сиром і помідорами приготованих в духовці, не вимагає особливих навичок і кулінарного таланту, він дуже простий, а кінцевий результат вас порадує на всі 100%.
Курячі філе зріжте з кістки. Зніміть з них шкіру і сполосніть холодною водою (або купіть вже готове філе, без кісток і шкіри). Курячі грудки покладіть на 30-40 хвилин в трохи підсолену воду, але не перестарайтеся - враховуйте, що м'ясо буде покриватися соусом песто, в якому є солоний пармезан. Потім вийміть їх, промокніть серветкою і викладіть у форму для запікання.
Соус песто готується зі свіжого базиліка з горішками, часником і сиром і оливковою олією. Він не дасть можливості підсохнути м'ясу і додасть йому особливого смаку. Песто можна купити в магазині або приготувати самостійно зі свіжих продуктів, тим більше, що вони доступні всім в сучасний час. На нашому кулінарному сайті є кілька рецептів песто, на будь-який смак. Поверхню грудок необхідно покрити соусом песто.
Вимийте помідори. Видаліть хвостики, якщо вони там є. Наріжте томати товстими кружечками. Для запікання беріть будь-який сорт і вид помідор - вони все одно нарізаються. За бажанням ви можете зняти шкіру з помідорів, попередньо обшпаривши їх окропом. М'ясисті помідори будуть тримати форму і не розтечуться. Покладіть нарізані томати поверх соусу песто.
Залишився один крок. Натріть на крупній тертці сир «моцарелла». Такий сир володіє нейтральним смаком, що не може перебити смак песто або інші смаки, присутні в страві. Моцарелла має специфічну структуру, завдяки якій сир добре плавиться і злегка тягнеться після запікання. Посипте помідори натертим сиром моцарелла.
Форму з курячими грудками поставте в духовку, перш розігрів її до температури 160-180 градусів і запікайте 30-35 хвилин. Вийнявши готове м'ясо з духовки, прикрасьте його свіжим листям базиліка, також можете використовувати іншу зелень на свій розсуд.
Соковиті і ароматні курячі грудки з сиром і помідорами приготовані в духовці, подавайте зі свіжим салатом. Смачного.
Випадкові рецепти