Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Українська кухня

Курячі грудки з грибами і сиром

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

702 - переглядів
55 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Курячі грудки з грибами і сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Курячі грудки з грибами і сиром - дуже смачна друга страва, зібрала в собі найулюбленіші і популярні продукти: курку, королівські печериці та часниково-вершковий соус з пармезаном. Смак у курячих грудок, приготованих за цим рецептом, просто фантастичний. Ви неодмінно повинні це спробувати!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курячі грудки з грибами і сиром" (на 100 грам)

  • Білки14.3 гр.
  • Жири12.1 гр.
  • Вуглеводи1.6 гр.
  • Калорії181 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розтопіть на сковороді вершкове масло. Зубчики часнику очистіть від лушпиння, дрібно поріжте ножем, відправте в сковороду з маслом і підсмажте до появи аромату.

Крок - 1
02

Королівські печериці протріть вологою серветкою, наріжте тонкими слайсами і додайте в сковороду. Посоліть і поперчіть за смаком. Помішуючи, смажте гриби до готовності.

Крок - 2
03

Курячі грудки вимийте, просушіть паперовими рушниками і приправте з обох сторін сіллю, перцем, а також сушеними часником і петрушкою.

Крок - 3
04

Зробіть в грудках поздовжні надрізи, щоб вийшли кишеньки, і покладіть туди по 2 скибочки моцарели.

Крок - 4
05

На сир викладіть підсмажені гриби з часником і присипте тертим пармезаном. Невелику частину грибів і пармезану відкладіть для соусу.

Крок - 5
06

Скріпіть місце розрізу зубочистками і відправте фаршировану курку в сковороду, де готувалися гриби. Смажте до рум'яності з обох сторін.

Крок - 6
07

Перекладіть готові грудки на тарілку, а в сковороді, де вони смажилися, приготуйте соус. Відправте туди подрібнений часник і обсмажуйте близько 1 хвилини, щоб він дав аромат. Знизьте вогонь до мінімуму, додайте діжонську гірчицю і нежирні вершки і перемішайте.

Крок - 7
08

Покладіть в соус спеціально залишені для цього гриби і пармезан, доведіть суміш до кипіння і, помішуючи, варіть на повільному вогні, поки сир не розплавиться. Якщо, на ваш погляд, соус занадто рідкий, змішайте кукурудзяний крохмаль з водою і влийте в сковороду. В кінці приготування посоліть і поперчіть соус до смаку, всипте нарізану петрушку і перемішайте до однорідності.

Крок - 8
09

У соус відправте фаршировану курку і протушкуйте на повільному вогні ще хвилину, щоб вона прогрілася. Розкладіть курячі грудки з грибами і сиром по порційних тарілках, полийте часниково-вершковим соусом і подавайте до столу. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шоколадний Фондан - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний Фондан 30 2 2 з 5 - детальніше -
Форшмак по-єврейськи - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак по-єврейськи 30 5 3 з 5 - детальніше -
Пиріг зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг зі шпинатом 65 4 3 з 5 - детальніше -