Курячі грудки в соєвому соусі на сковороді - приголомшливий рецепт глазурованої курки в азіатському стилі. Приготувати куряче м'ясо таким способом нескладно. При цьому воно виходить дуже ніжним, з пікантними солодкими нотками в смаку.
Покладіть курятину в ємність для змішування.
Часникові зубчики в лушпинні роздавіть бічною стороною леза ножа.
В окремій ємності з'єднайте соєвий соус з рідким медом. Перемішайте ложкою, щоб суміш стала однорідною.
Курячі грудки посоліть і поперчіть за смаком. Покладіть зверху роздавлені зубчики часнику. Полийте оливковим або будь-яким іншим рослинним маслом.
Перемішайте грудки зі спеціями, щоб вони покрили м'ясо з усіх боків, і залиште на півгодини маринуватися.
Поставте на плиту сковороду-гриль і розтопіть на ній вершкове масло. Кулінарним пензликом рівномірно розподіліть олію по дну сковороди. Викладіть на гриль замариновані курячі грудки. Смажте на сильному вогні приблизно 3 хвилини.
Коли нижня сторона зарум'яниться, переверніть шматочки і смажте ще 3 хвилини. Потім знизьте вогонь до середнього і притисніть м'ясо кулінарною лопаткою, щоб вийшли апетитні смужки від гриля.
Переверніть шматочки і смажте по 5 хвилин з кожного боку. Після цього змастіть грудки сумішшю з соєвого соусу і меду. Знизьте вогонь до мінімуму і переверніть шматочки, щоб вони глазурувалися.
Зворотній бік теж змастіть соєво-медовим міксом. Знову переверніть м'ясо і смажте ще близько 1 хвилини.
Приготуйте гарнір. Попередньо відваріть моркву, стручкову квасолю і цвітну капусту. Розтопіть на звичайній сковороді вершкове масло. Надішліть відварену моркву на сковороду з маслом.
Додайте варену стручкову квасолю і цвітну капусту. Помішуючи, смажте овочі 1 хвилину. Посоліть, поперчіть за смаком і обсмажуйте ще 1 хвилину. Глазуровані курячі грудки в соєвому соусі на сковороді подавайте з отриманим овочевим гарніром. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти