Ця курка зі смаком паприки швидко і легко готується і має повний смак. Курячі грудки в сметанному соусі на сковороді чудово подаються з рисом, хлібом, картоплею або навіть з пастою, якщо хочете.
У глибоку миску покладіть попередньо вимиту і просушену курячу грудку, залийте трохи оливкового масла.
Додайте очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, сіль, чорний мелений перець, паприку і добре перемішайте. Залиште м'ясо маринуватися протягом 1 години.
Візьміть скороварку, укладіть в неї курку (можна використовувати будь-яку частину: стегна, крила і т.д.), налийте воду, повністю її покривши.
Далі додайте в ємність заздалегідь очищенe від лушпиння червонe цибул. (можна сильно не подрібнювати), трохи імбиру, очищені від лушпиння зубчики часнику, стручки гвоздики, анісу.
Додайте так само стручки чорного кардамону, корицю, лавровий лист, накрийте кришку і залиште варитися вміст, до повної готовності. Вимкніть скороварку і процідіть бульйон. Тримайте поки в стороні.
Нагрійте вершкове масло в сковороді, додайте в неї мариновану курячу грудку і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, поки вона не стане золотисто-коричневого з усіх боків. Зніміть обсмажене м'ясо з вогню і тримайте в стороні.
Нагрійте ще трохи вершкового масла в сковороді, додайте очищений від лушпиння та дрібно нашаткований часник і добре перемішайте. Потім додайте трохи борошна загального призначення і добре перемішайте.
Додайте в сковорідку трохи віскі (або коньяк) і добре змішайте. Тепер залийте в сковороду готовий курячий бульйон і знову добре перемішайте. Варіть вміст близько 5-7 хвилин на середньому вогні.
Додайте так само в сковорідку трохи свіжих вершків, залийте лимонний сік, засипте сіль, паприку, прованські трави, пластівці чилі, заздалегідь вимитий і дрібно нарізаний шпинат і добре перемішайте. Варіть близько 5-7 хвилин на середньому вогні.
Тепер додайте в соус, що утворився приготовлену раніше курячу грудку і добре перемішайте. Варіть ще 5-7 хвилин на середньому вогні.
Прикрасьте готові курячі грудки в сметанному соусі на сковороді подрібненим коріандром. Подавайте гарячими до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти