Укр
Рус
Мясо Другі страви Французька кухня

Курячі грудки в сметанному соусі на сковороді

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

974 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Курячі грудки в сметанному соусі на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ця курка зі смаком паприки швидко і легко готується і має повний смак. Курячі грудки в сметанному соусі на сковороді чудово подаються з рисом, хлібом, картоплею або навіть з пастою, якщо хочете.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курячі грудки в сметанному соусі на сковороді" (на 100 грам)

  • Білки12 гр.
  • Жири7.7 гр.
  • Вуглеводи2.8 гр.
  • Калорії140 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку миску покладіть попередньо вимиту і просушену курячу грудку, залийте трохи оливкового масла.

Крок - 1
02

Додайте очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, сіль, чорний мелений перець, паприку і добре перемішайте. Залиште м'ясо маринуватися протягом 1 години.

Крок - 2
03

Візьміть скороварку, укладіть в неї курку (можна використовувати будь-яку частину: стегна, крила і т.д.), налийте воду, повністю її покривши.

Крок - 3
04

Далі додайте в ємність заздалегідь очищенe від лушпиння червонe цибул. (можна сильно не подрібнювати), трохи імбиру, очищені від лушпиння зубчики часнику, стручки гвоздики, анісу.

Крок - 4
05

Додайте так само стручки чорного кардамону, корицю, лавровий лист, накрийте кришку і залиште варитися вміст, до повної готовності. Вимкніть скороварку і процідіть бульйон. Тримайте поки в стороні.

Крок - 5
06

Нагрійте вершкове масло в сковороді, додайте в неї мариновану курячу грудку і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, поки вона не стане золотисто-коричневого з усіх боків. Зніміть обсмажене м'ясо з вогню і тримайте в стороні.

Крок - 6
07

Нагрійте ще трохи вершкового масла в сковороді, додайте очищений від лушпиння та дрібно нашаткований часник і добре перемішайте. Потім додайте трохи борошна загального призначення і добре перемішайте.

Крок - 7
08

Додайте в сковорідку трохи віскі (або коньяк) і добре змішайте. Тепер залийте в сковороду готовий курячий бульйон і знову добре перемішайте. Варіть вміст близько 5-7 хвилин на середньому вогні.

Крок - 8
09

Додайте так само в сковорідку трохи свіжих вершків, залийте лимонний сік, засипте сіль, паприку, прованські трави, пластівці чилі, заздалегідь вимитий і дрібно нарізаний шпинат і добре перемішайте. Варіть близько 5-7 хвилин на середньому вогні.

Крок - 9
10

Тепер додайте в соус, що утворився приготовлену раніше курячу грудку і добре перемішайте. Варіть ще 5-7 хвилин на середньому вогні.

Крок - 10
11

Прикрасьте готові курячі грудки в сметанному соусі на сковороді подрібненим коріандром. Подавайте гарячими до столу.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Підлива з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Підлива з грибами 25 5 2 з 5 - детальніше -
Мус для торта - покроковий рецепт, фото 1 Мус для торта 45 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Манна каша на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша на молоці 20 4 2 з 5 - детальніше -
Пельмені з бульйоном - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені з бульйоном 60 6 4 з 5 - детальніше -
Канапе з рибою - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з рибою 35 4 2 з 5 - детальніше -
Хінкалі класичні - покроковий рецепт, фото 1 Хінкалі класичні 60 6 3 з 5 - детальніше -