Курячі гомілки, запечені в листковому тісті, - проста, але ефектна і ситна страва. В даному рецепті курка готується з печерицями. Виходить одночасно і м'ясо, і гарнір. Доступні інгредієнти, просте готування, гарна подача - що ще потрібно для смачного сімейної вечері?
Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно поріжте. Розтопіть на сковороді вершкове масло і обсмажте цибулю до прозорості.
Печериці протріть вологим рушником і наріжте кубиками. Надішліть гриби на сковороду з цибулею.
Часник розберіть на зубчики, очистіть від лушпиння, пропустіть через прес і додайте до інших інгредієнтів. Посоліть, поперчіть печериці за смаком і смажте до готовності.
Зробіть маринад для курки. З'єднайте в одній ємності рослинне масло, сушений орегано, мелену паприку і кайенский перець. Всипте сіль і перемішайте до однорідності. Маринад готовий.
Курячі гомілки вимийте і висушіть паперовими рушниками. Ретельно змастіть курку маринадом і приберіть на 1 годину в холодильник.
Поставте на плиту сковороду і помістіть туди замариновані курячі гомілки. Смажте з обох сторін до появи золотистої скоринки.
Листкове тісто вийміть з упаковки і наріжте квадратами по числу гомілок. Те, що залишиться, наріжте смужками і невеликими прямокутниками в тій же кількості.
Покладіть прямокутники в центр квадратів, щоб зробити підставу міцніше.
Поверх викладіть смажені печериці. Розподіліть їх рівномірно між квадратами
Зверху поставте по курячій гомілці. Підніміть кінці тіста вгору і сформуйте мішечки. Перев'яжіть кожен вгорі раніше вирізаними з тіста смужками. Мішечки повинні щільно прилягати до гомілок.
Деко застеліть пергаментом і переставте туди гомілки. Збийте виделкою яйце і змастіть мішечки. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. Тісто має добре зарум'яниться.
Подавайте курячі гомілки, запечені в листковому тісті, порційно, прикрасивши тарілку свіжим листям салату і помідорами чері. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти