Укр
Рус
Мясо Другі страви Гавайська кухня

Курячі гомілки, смажені в томатному соусі

( 4.6000 4 55 5 оцінок)

681 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Курячі гомілки, смажені в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Гавайська кухня, Молдавська кухня, Африканська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Курячі гомілки, смажені в томатному соусі, за цим рецептом виходять незвичайно ніжними і соковитими. Вся справа в «секретній» технології, яка допомагає соусу глибше проникнути і краще просочити м'ясо. Що це за технологія, читайте в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курячі гомілки, смажені в томатному соусі" (на 100 грам)

  • Білки8.7 гр.
  • Жири13.2 гр.
  • Вуглеводи2.1 гр.
  • Калорії161 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Курячі гомілки вимийте і висушіть паперовими рушниками. За допомогою дерев'яних паличок, зубочисток або інших пристосувань проткніть м'ясо в декількох місцях. Візьміть в руку відразу кілька паличок і одночасно постукайте ними по гомілках, щоб розм'якшити волокна. Завдяки цьому нехитрому прийому курятина стане ніжніше і вбере більше соку.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.

Крок - 2
03

Поставте на плиту сковороду і влийте рослинне масло. Ми взяли оливкове, але ви можете використовувати будь-яке, що підходить для смаження: соняшникове, кукурудзяне, кунжутне, рапсове. Смажити краще на рафінованій олії, так як вона не піниться і при горінні виділяє менше шкідливих речовин, ніж до рафінації. Розігрійте масло і обсмажте на ньому подрібнену цибулю до золотистого.

Крок - 3
04

Викладіть на сковороду курячі гомілки і смажте до зарум'янювання з обох сторін. Час від часу перевертайте ніжки, щоб вони смажилися рівномірно. Коли шкурка набуде золотистого відтінку, посоліть курку за смаком.

Крок - 4
05

Влийте в сковороду готовий томатний соус і перемішайте інгредієнти, щоб він розподілився рівномірно.

Крок - 5
06

Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте курку на середньому вогні близько 40 хвилин. Коли курячі гомілки, смажені в томатному соусі, будуть готові, перекладіть їх на тарілку і полийте соусом. Подавайте страву на стіл гарячою. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Борщ домашній - покроковий рецепт, фото 1 Борщ домашній 200 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лобіо з білої квасолі - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо з білої квасолі 75 6 3 з 5 - детальніше -
Бешамель з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель з молоком 50 1 2 з 5 - детальніше -
Хліб білий - покроковий рецепт, фото 1 Хліб білий 65 1 3 з 5 - детальніше -
Цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Цибулевий суп 80 6 3 з 5 - детальніше -