Курячі гомілки, смажені в томатному соусі, за цим рецептом виходять незвичайно ніжними і соковитими. Вся справа в «секретній» технології, яка допомагає соусу глибше проникнути і краще просочити м'ясо. Що це за технологія, читайте в рецепті.
Курячі гомілки вимийте і висушіть паперовими рушниками. За допомогою дерев'яних паличок, зубочисток або інших пристосувань проткніть м'ясо в декількох місцях. Візьміть в руку відразу кілька паличок і одночасно постукайте ними по гомілках, щоб розм'якшити волокна. Завдяки цьому нехитрому прийому курятина стане ніжніше і вбере більше соку.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.
Поставте на плиту сковороду і влийте рослинне масло. Ми взяли оливкове, але ви можете використовувати будь-яке, що підходить для смаження: соняшникове, кукурудзяне, кунжутне, рапсове. Смажити краще на рафінованій олії, так як вона не піниться і при горінні виділяє менше шкідливих речовин, ніж до рафінації. Розігрійте масло і обсмажте на ньому подрібнену цибулю до золотистого.
Викладіть на сковороду курячі гомілки і смажте до зарум'янювання з обох сторін. Час від часу перевертайте ніжки, щоб вони смажилися рівномірно. Коли шкурка набуде золотистого відтінку, посоліть курку за смаком.
Влийте в сковороду готовий томатний соус і перемішайте інгредієнти, щоб він розподілився рівномірно.
Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте курку на середньому вогні близько 40 хвилин. Коли курячі гомілки, смажені в томатному соусі, будуть готові, перекладіть їх на тарілку і полийте соусом. Подавайте страву на стіл гарячою. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти