Укр
Рус
Бульйон Перші страви Російська кухня

Курячий бульйон з рисом

( 4.7391 1 523 23 оцінки)

2927 - переглядів
65 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Курячий бульйон з рисом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Дієта: Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Курячий бульйон - це той випадок, коли до прекрасного смаку, ситності, наваристості додається і універсальність: він відмінно підійде, щоб зігрітися після холодної вулиці або отримати заряд силами в жарку пору. Куряче м'ясо має в своєму складі мало жирів, тому бульйони з курятини вважаються дієтичними, що ще раз підкреслює універсальність цієї страви. Спробуємо приготувати разом курячий бульйон з рисом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курячий бульйон з рисом" (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири1.4 гр.
  • Вуглеводи4.7 гр.
  • Калорії50 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Думаю, що наш рецепт припаде до смаку і тим, хто вважає за краще дієтичну їжу, так як його можна вживати навіть на вечерю. А головна особливість цієї страви - обов'язкова відсутність картоплі. Щоб бульйон вийшов реально смачним, рис необхідно відварити окремо, до того ж солодкість морквини і прянощі натуральних добавок додадуть їжі особливої ​​пікантності. Звичайно, для варіння ситнішого бульйону можна використовувати свинину або яловичину, але курка містить корисний білок, тому курячий бульйон з рисом - страва не тільки смачна, але і легка. Складаємо в каструлю куряче філе, а також крильця, заливаємо злегка підігрітою водою і ставимо на плиту.

Крок - 1
02

На середньому вогні доводимо вміст каструлі до кипіння, періодично знімаючи накип. Коли м'ясо трохи покіпить, кидаємо в каструлю очищені зубчики часнику і четвертинку цибулини.

Крок - 2
03

Також додаємо лавровий листок, солимо і кладемо гілочку коріандру і варимо до готовності м'яса.

Крок - 3
04

Далі знімаємо каструлю з плити, дістаємо курятину, трохи охолоджуємо і відбираємо м'ясо від кістки.

Крок - 4
05

Помідори миємо ріжемо на шматки і викладаємо в чашу блендера. Туди ж кидаємо зуб часнику і часточку цибулі. Подрібнюємо все в блендері до стану соусу.

Крок - 5
06

Тепер беремося за приготування рису. У глибокий сотейник вливаємо олію і засипаємо рис. Помішуючи дерев'яною лопаткою, трохи підсмажуємо і заливаємо приготовленим соусом з помідорів.

Крок - 6
07

Перемішуючи, готуємо рис, щоб не підгорів і проціджуємо в сотейник бульйон з курки.

Крок - 7
08

Додаємо туди ж кукурудзяні зерна, нарізану великими кільцями моркву і скибочки чайота (мексиканський огірок). Так само кидаємо кілька шматочків кукурудзяного качана. Перемішуємо всі інгредієнти, варимо кілька хвилин.

Крок - 8
09

Після цього качани кукурудзи викидаємо, а в бульйон додаємо сіль. Також викладаємо в сотейник куряче м'ясо, попередньо відварене, і рубану зелень петрушки. Варимо до готовності рису і овочів. Смачний, ароматний готовий курячий бульйон з рисом - саме справжня насолода.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Форшмак з червоної риби - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак з червоної риби 40 6 3 з 5 - детальніше -
Гуляш з м’яса лося - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з м’яса лося 120 3 3 з 5 - детальніше -
Варена свиняча грудинка - покроковий рецепт, фото 1 Варена свиняча грудинка 55 3 3 з 5 - детальніше -