Курячий бульйон - це той випадок, коли до прекрасного смаку, ситності, наваристості додається і універсальність: він відмінно підійде, щоб зігрітися після холодної вулиці або отримати заряд силами в жарку пору. Куряче м'ясо має в своєму складі мало жирів, тому бульйони з курятини вважаються дієтичними, що ще раз підкреслює універсальність цієї страви. Спробуємо приготувати разом курячий бульйон з рисом.
Думаю, що наш рецепт припаде до смаку і тим, хто вважає за краще дієтичну їжу, так як його можна вживати навіть на вечерю. А головна особливість цієї страви - обов'язкова відсутність картоплі. Щоб бульйон вийшов реально смачним, рис необхідно відварити окремо, до того ж солодкість морквини і прянощі натуральних добавок додадуть їжі особливої пікантності. Звичайно, для варіння ситнішого бульйону можна використовувати свинину або яловичину, але курка містить корисний білок, тому курячий бульйон з рисом - страва не тільки смачна, але і легка. Складаємо в каструлю куряче філе, а також крильця, заливаємо злегка підігрітою водою і ставимо на плиту.
На середньому вогні доводимо вміст каструлі до кипіння, періодично знімаючи накип. Коли м'ясо трохи покіпить, кидаємо в каструлю очищені зубчики часнику і четвертинку цибулини.
Також додаємо лавровий листок, солимо і кладемо гілочку коріандру і варимо до готовності м'яса.
Далі знімаємо каструлю з плити, дістаємо курятину, трохи охолоджуємо і відбираємо м'ясо від кістки.
Помідори миємо ріжемо на шматки і викладаємо в чашу блендера. Туди ж кидаємо зуб часнику і часточку цибулі. Подрібнюємо все в блендері до стану соусу.
Тепер беремося за приготування рису. У глибокий сотейник вливаємо олію і засипаємо рис. Помішуючи дерев'яною лопаткою, трохи підсмажуємо і заливаємо приготовленим соусом з помідорів.
Перемішуючи, готуємо рис, щоб не підгорів і проціджуємо в сотейник бульйон з курки.
Додаємо туди ж кукурудзяні зерна, нарізану великими кільцями моркву і скибочки чайота (мексиканський огірок). Так само кидаємо кілька шматочків кукурудзяного качана. Перемішуємо всі інгредієнти, варимо кілька хвилин.
Після цього качани кукурудзи викидаємо, а в бульйон додаємо сіль. Також викладаємо в сотейник куряче м'ясо, попередньо відварене, і рубану зелень петрушки. Варимо до готовності рису і овочів. Смачний, ароматний готовий курячий бульйон з рисом - саме справжня насолода.
Випадкові рецепти