Укр
Рус
Бульйон Перші страви Російська кухня

Курячий бульйон з локшиною

( 4.8235 4 517 17 оцінок)

2836 - переглядів
0 хвилин порцій - 6 складність - 2 з 5
Курячий бульйон з локшиною - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Дієта: Здорове харчування

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Всім нам добре відомий з дитинства незвичайний смак домашньої локшини на курячому бульйоні. Ця страва завжди користувалася популярністю і продовжує утримувати гідні позиції. Прекрасно підійде як до обіднього столу, так і зарядить ваш організм силою і енергією під час сніданку.Курячі бульйони взагалі вважаються хорошим джерелом здоров'я, а в поєднанні з домашньою локшиною обов'язково стануть ще й володарями відмінного смаку. 

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курячий бульйон з локшиною" (на 100 грам)

  • Білки12.5 гр.
  • Жири10.5 гр.
  • Вуглеводи5.1 гр.
  • Калорії169 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Це проста, а головне смачна перша страва дозволить вам відпочити від звичних супів і борщів. Якщо ви любите готувати і дбаєте про смачну їжу для своєї родини, вам не складе ніяких труднощів приготувати відмінний курячий бульйон з локшиною. Для цього потрібно взяти курячі шиї і крила, а так само можна використовувати гомілки без шкірки. М'ясо краще брати свіже, ну а якщо вже заморожене, то його потрібно попередньо розморозити повністю. Також підготуємо всі необхідні інгредієнти, які власне, складаються з овочів. Таким чином, беремо стебло селери, добре промиваємо і розрізаємо на частини.

Крок - 1
02

Моркву чистимо від шкірки, миємо, видаляємо корінці. Очищену і вимиту цибулю порей відокремлюємо від зелені і розрізаємо навпіл.

Крок - 2
03

Корінь пастернаку чистимо від шкірки, обполіскуємо, ріжемо на четвертинки. Ще чистимо і розрізаємо ріпу. Очищаємо цибулину і головку часнику.

Крок - 3
04

Тепер ставимо на плиту каструлю з антипригарним покриттям, вливаємо трохи рослинного масла і викладаємо туди частину нарізаних шматочками курячих ший і крил. Обсмажуємо м'ясо до золотистості по обидва боки, після чого додаємо в каструлю решту сирої курятини.

Крок - 4
05

Туди ж кладемо частину овочів: селеру, моркву, цибулю порей і пастернак, а також ріпу, часник, цибулю ріпчасту.

Крок - 5
06

Далі кидаємо в каструлю свіжий чебрець, свіжу зелень петрушки і суміш перців.

Крок - 6
07

Заливаємо всі інгредієнти водою і на слабкому вогні доводимо до кипіння, акуратно знімаючи накип. Варимо до готовності м'яса.

Крок - 7
08

Тим часом нарізаємо овочі, що залишилися часточками, а селеру - кільцями.

Крок - 8
09

Далі ставимо в глибоку каструлю ємність з отворами в дні і виливаємо туди відварене м'ясо з овочами. Ставимо на плиту каструлю, вливаємо невелику кількість оливкової олії і викладаємо туди нарізані овочі. Трохи томимо і доливаємо туди проціджений відвар.

Крок - 9
10

Далі шаткуємо зелень петрушки і кидаємо в каструлю, туди ж тремо на дрібну тертку свіжий імбир.

Крок - 10
11

Кладемо в каструлю курятину без шкірки і кип'ятимо все разом хвилин 15-20. Після цього виймаємо з каструлі щипцями шматки курячого м'яса, викладаємо їх на дощечку і поділяємо на волокна. Знову повертаємо курятину в каструлю з бульйоном.

Крок - 11
12

Тепер нарізаємо зелень кропу і теж кидаємо в бульйон, солимо і знімаємо каструлю з вогню. В окрему посудину переливаємо трохи курячого бульйону і відправляємо на плиту. Кип'ятимо і кидаємо в курячий бульйон локшину, відварюємо. Курячий бульйон з локшиною подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню петрушки.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Хінкалі - покроковий рецепт, фото 1 Хінкалі 70 4 3 з 5 - детальніше -
Локшина з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Локшина з креветками 50 5 3 з 5 - детальніше -
Перець фарширований капустою - покроковий рецепт, фото 1 Перець фарширований капустою 50 4 3 з 5 - детальніше -
Мімоза з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з куркою 40 3 3 з 5 - детальніше -