Всім нам добре відомий з дитинства незвичайний смак домашньої локшини на курячому бульйоні. Ця страва завжди користувалася популярністю і продовжує утримувати гідні позиції. Прекрасно підійде як до обіднього столу, так і зарядить ваш організм силою і енергією під час сніданку.Курячі бульйони взагалі вважаються хорошим джерелом здоров'я, а в поєднанні з домашньою локшиною обов'язково стануть ще й володарями відмінного смаку.
Це проста, а головне смачна перша страва дозволить вам відпочити від звичних супів і борщів. Якщо ви любите готувати і дбаєте про смачну їжу для своєї родини, вам не складе ніяких труднощів приготувати відмінний курячий бульйон з локшиною. Для цього потрібно взяти курячі шиї і крила, а так само можна використовувати гомілки без шкірки. М'ясо краще брати свіже, ну а якщо вже заморожене, то його потрібно попередньо розморозити повністю. Також підготуємо всі необхідні інгредієнти, які власне, складаються з овочів. Таким чином, беремо стебло селери, добре промиваємо і розрізаємо на частини.
Моркву чистимо від шкірки, миємо, видаляємо корінці. Очищену і вимиту цибулю порей відокремлюємо від зелені і розрізаємо навпіл.
Корінь пастернаку чистимо від шкірки, обполіскуємо, ріжемо на четвертинки. Ще чистимо і розрізаємо ріпу. Очищаємо цибулину і головку часнику.
Тепер ставимо на плиту каструлю з антипригарним покриттям, вливаємо трохи рослинного масла і викладаємо туди частину нарізаних шматочками курячих ший і крил. Обсмажуємо м'ясо до золотистості по обидва боки, після чого додаємо в каструлю решту сирої курятини.
Туди ж кладемо частину овочів: селеру, моркву, цибулю порей і пастернак, а також ріпу, часник, цибулю ріпчасту.
Далі кидаємо в каструлю свіжий чебрець, свіжу зелень петрушки і суміш перців.
Заливаємо всі інгредієнти водою і на слабкому вогні доводимо до кипіння, акуратно знімаючи накип. Варимо до готовності м'яса.
Тим часом нарізаємо овочі, що залишилися часточками, а селеру - кільцями.
Далі ставимо в глибоку каструлю ємність з отворами в дні і виливаємо туди відварене м'ясо з овочами. Ставимо на плиту каструлю, вливаємо невелику кількість оливкової олії і викладаємо туди нарізані овочі. Трохи томимо і доливаємо туди проціджений відвар.
Далі шаткуємо зелень петрушки і кидаємо в каструлю, туди ж тремо на дрібну тертку свіжий імбир.
Кладемо в каструлю курятину без шкірки і кип'ятимо все разом хвилин 15-20. Після цього виймаємо з каструлі щипцями шматки курячого м'яса, викладаємо їх на дощечку і поділяємо на волокна. Знову повертаємо курятину в каструлю з бульйоном.
Тепер нарізаємо зелень кропу і теж кидаємо в бульйон, солимо і знімаємо каструлю з вогню. В окрему посудину переливаємо трохи курячого бульйону і відправляємо на плиту. Кип'ятимо і кидаємо в курячий бульйон локшину, відварюємо. Курячий бульйон з локшиною подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню петрушки.
Випадкові рецепти