Укр
Рус
Мясо Другі страви Румунська кухня

Куряче філе з цитрусовим соусом

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

937 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Куряче філе з цитрусовим соусом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Румунська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Курча з лимоном в вершках - відмінний вибір для швидкої, але ароматної вечері. Подавайте цю вечерю до столу і насолоджуйтеся ніжною курячою грудкою, задушеною вершково-гострим соусом з відтінком часнику.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куряче філе з цитрусовим соусом" (на 100 грам)

  • Білки12.8 гр.
  • Жири11.9 гр.
  • Вуглеводи6.9 гр.
  • Калорії195 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Промокніть курячу грудку кухонним рушником. Розріжте курячу грудку горизонтально, щоб вийшло 4 стейка. Якщо ви не хочете розрізати курячу грудку навпіл, відбийте її кухонним молотком, щоб вона стала плоскою. Це збереже ніжність курячої грудки, а саме м'ясо вбере аромат соусу. Змішайте приправу для курки, сіль, чорний перець, червоний перець і італійську приправу.

Крок - 1
02

Приправте сумішшю обидві сторони курячої грудки. Або обваляйте курячу грудку в борошні, або засипайте її борошном, потім струсіть, щоб видалити надлишки борошна.

Крок - 2
03

У сковороду додайте оливкову олію і вершкове масло. Коли масло розтане, додайте в ємність курячу грудку і обсмажте до золотистого кольору з обох сторін. Для приготування кожного боку буде потрібно три хвилини на середньому або сильному вогні. Зніміть курячу грудку зі сковороди і накрийте її.

Крок - 3
04

В ту ж сковороду додайте трохи олії, коли воно розтане, додайте часник і засипте борошно - готуйте протягом хвилини на середньому вогні. Не підрум'янюємо часник. Вилийте курячий бульйон в сковороду (якщо в курячому бульйоні багато жиру, розбавте його водою) і продовжуйте збивати, щоб не утворилися грудочки.

Крок - 4
05

Додайте в ємність так само вершки (використовуйте жирні вершки, щоб змінити текстуру соусу, а то він не буде таким кремовим), і продовжуйте помішувати. Додайте лимонний сік і перемішайте протягом хвилини.

Крок - 5
06

Тепер додайте в сковороду сир пармезан і продовжуйте помішувати, поки він не розчиниться. Коли утворений соус закипить, додайте в нього раніше приготовлену курку. Дайте соусу покипіти на повільному вогні близько 5 хвилин.

Крок - 6
07

Ви можете подавати таке куряче філе з цитрусовим соусом в супроводі картопляного пюре або пасти. Можете зберігати залишки курки в герметичному контейнері в холодильнику протягом двох днів.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Зимовий салат олів’є - покроковий рецепт, фото 1 Зимовий салат олів’є 50 5 3 з 5 - детальніше -
Варене згущене молоко - покроковий рецепт, фото 1 Варене згущене молоко 55 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лазанья з баклажанами - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з баклажанами 75 6 3 з 5 - детальніше -
Грінки з часником в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Грінки з часником в духовці 25 2 3 з 5 - детальніше -
Пиріг з сухофруктами - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з сухофруктами 65 4 3 з 5 - детальніше -
Яєчня з помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня з помідорами 25 2 2 з 5 - детальніше -