Курча з лимоном в вершках - відмінний вибір для швидкої, але ароматної вечері. Подавайте цю вечерю до столу і насолоджуйтеся ніжною курячою грудкою, задушеною вершково-гострим соусом з відтінком часнику.
Промокніть курячу грудку кухонним рушником. Розріжте курячу грудку горизонтально, щоб вийшло 4 стейка. Якщо ви не хочете розрізати курячу грудку навпіл, відбийте її кухонним молотком, щоб вона стала плоскою. Це збереже ніжність курячої грудки, а саме м'ясо вбере аромат соусу. Змішайте приправу для курки, сіль, чорний перець, червоний перець і італійську приправу.
Приправте сумішшю обидві сторони курячої грудки. Або обваляйте курячу грудку в борошні, або засипайте її борошном, потім струсіть, щоб видалити надлишки борошна.
У сковороду додайте оливкову олію і вершкове масло. Коли масло розтане, додайте в ємність курячу грудку і обсмажте до золотистого кольору з обох сторін. Для приготування кожного боку буде потрібно три хвилини на середньому або сильному вогні. Зніміть курячу грудку зі сковороди і накрийте її.
В ту ж сковороду додайте трохи олії, коли воно розтане, додайте часник і засипте борошно - готуйте протягом хвилини на середньому вогні. Не підрум'янюємо часник. Вилийте курячий бульйон в сковороду (якщо в курячому бульйоні багато жиру, розбавте його водою) і продовжуйте збивати, щоб не утворилися грудочки.
Додайте в ємність так само вершки (використовуйте жирні вершки, щоб змінити текстуру соусу, а то він не буде таким кремовим), і продовжуйте помішувати. Додайте лимонний сік і перемішайте протягом хвилини.
Тепер додайте в сковороду сир пармезан і продовжуйте помішувати, поки він не розчиниться. Коли утворений соус закипить, додайте в нього раніше приготовлену курку. Дайте соусу покипіти на повільному вогні близько 5 хвилин.
Ви можете подавати таке куряче філе з цитрусовим соусом в супроводі картопляного пюре або пасти. Можете зберігати залишки курки в герметичному контейнері в холодильнику протягом двох днів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти