Куряче філе з апельсином - безпрограшна комбінація продуктів. Це завжди смачно. Пропонуємо здоровий і корисний рецепт приготування курки з апельсином: без зайвого жиру і смаження у фритюрі. Страва вийде яскравою, насиченою, запашною і мегаапельсиновою!
Куряче філе вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте порційними шматочками.
Перекладіть нарізану курку в миску. Додайте сіль, мелений чорний перець, соєвий соус і апельсиновий сік. Всипте кукурудзяний крохмаль і харчову соду (вона зробить м'ясо більш ніжним і соковитим). Перемішайте інгредієнти, щоб спеції рівномірно обволокли шматочки курки. Залиште філе маринуватися і займіться соусом.
Вимийте і просушіть апельсин. Покатайте його рукою по столу, щоб було легше витягти сік. Розріжте апельсин навпіл і вичавіть сік.
Акуратно, щоб не зачепити білу частину, зніміть апельсинову цедру і змішайте з соком. Влийте в апельсинову масу оцет і соєвий соус. Всипте цукор і додайте мед.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння, дрібно поріжте ножем і відправте до решти продуктів. Зніміть шкірку з імбирного кореня, а сам імбир натріть на дрібній тертці і теж додайте в соус.
Туди ж покладіть пластівці червоного перцю чилі і перемішайте інгредієнти до однорідності.
Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте замариноване куряче філе до рум'яності.
Влийте раніше зроблений апельсиновий соус і тушкуйте в ньому курку до готовності, час від часу помішуючи, щоб шматочки смажилися рівномірно.
Готове куряче філе з апельсином викладіть в глибоку тарілку сервіровки, присипте нарізаною зеленою цибулею і насінням кунжуту і подавайте до столу гарячим. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти