Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Куряче філе з апельсином

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

1296 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Куряче філе з апельсином - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Болгарська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Куряче філе з апельсином - безпрограшна комбінація продуктів. Це завжди смачно. Пропонуємо здоровий і корисний рецепт приготування курки з апельсином: без зайвого жиру і смаження у фритюрі. Страва вийде яскравою, насиченою, запашною і мегаапельсиновою!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куряче філе з апельсином" (на 100 грам)

  • Білки14.4 гр.
  • Жири4 гр.
  • Вуглеводи12.6 гр.
  • Калорії151 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Куряче філе вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте порційними шматочками.

Крок - 1
02

Перекладіть нарізану курку в миску. Додайте сіль, мелений чорний перець, соєвий соус і апельсиновий сік. Всипте кукурудзяний крохмаль і харчову соду (вона зробить м'ясо більш ніжним і соковитим). Перемішайте інгредієнти, щоб спеції рівномірно обволокли шматочки курки. Залиште філе маринуватися і займіться соусом.

Крок - 2
03

Вимийте і просушіть апельсин. Покатайте його рукою по столу, щоб було легше витягти сік. Розріжте апельсин навпіл і вичавіть сік.

Крок - 3
04

Акуратно, щоб не зачепити білу частину, зніміть апельсинову цедру і змішайте з соком. Влийте в апельсинову масу оцет і соєвий соус. Всипте цукор і додайте мед.

Крок - 4
05

Зубчики часнику очистіть від лушпиння, дрібно поріжте ножем і відправте до решти продуктів. Зніміть шкірку з імбирного кореня, а сам імбир натріть на дрібній тертці і теж додайте в соус.

Крок - 5
06

Туди ж покладіть пластівці червоного перцю чилі і перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 6
07

Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте замариноване куряче філе до рум'яності.

Крок - 7
08

Влийте раніше зроблений апельсиновий соус і тушкуйте в ньому курку до готовності, час від часу помішуючи, щоб шматочки смажилися рівномірно.

Крок - 8
09

Готове куряче філе з апельсином викладіть в глибоку тарілку сервіровки, присипте нарізаною зеленою цибулею і насінням кунжуту і подавайте до столу гарячим. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Гриби мариновані білі - покроковий рецепт, фото 1 Гриби мариновані білі 100 1 3 з 5 - детальніше -
Апельсиновий курд - покроковий рецепт, фото 1 Апельсиновий курд 25 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Грецький салат класичний - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат класичний 45 4 3 з 5 - детальніше -
Класичний салат цезар - покроковий рецепт, фото 1 Класичний салат цезар 40 4 3 з 5 - детальніше -
Святковий куліч - покроковий рецепт, фото 1 Святковий куліч 100 1 3 з 5 - детальніше -
Гостренькі огірочки - покроковий рецепт, фото 1 Гостренькі огірочки 55 1 2 з 5 - детальніше -