Укр
Рус
Фрікасе Другі страви Французька кухня

Куряче фрікасе

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

1059 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Куряче фрікасе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Куряче фрікасе - м'яке і соковите рагу з курки в білому соусі. Страва французька, але настільки популярна, що існує безліч рецептів її приготування. Пропонуємо один з кращих. Куряче фрікасе в цій інтерпретації виходить дивно ніжним і апетитним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куряче фрікасе" (на 100 грам)

  • Білки8.5 гр.
  • Жири8.3 гр.
  • Вуглеводи3.7 гр.
  • Калорії132 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Моркву очистіть від шкірки, а червону цибулю (можна замінити звичайною ріпчастою) і часник від лушпиння. Моркву і стебло селери вимийте і висушіть. Наріжте підготовлені овочі дрібними кубиками.

Крок - 1
02

Гриби (у нас ерінгі, але можна взяти будь-які інші на ваш вибір) протріть вологою серветкою від забруднень і наріжте тонкими слайсами.

Крок - 2
03

Філе курячого стегна вимийте і висушіть паперовими рушниками. Всипте в миску борошно. Додайте сіль і перець за смаком. У вийшовшій суміші запаніруйте курку.

Крок - 3
04

Розігрійте на сковороді оливкове масло і підсмажте на ньому курячі стегна до золотисто-коричневої скоринки з обох сторін. Готове м'ясо перекладіть на тарілку.

Крок - 4
05

У сковороду, де смажилася курка, відправте раніше нарізані овочі і гриби, посоліть і, помішуючи, смажте до м'якості.

Крок - 5
06

Покладіть в блюдо лавровий лист і влийте біле вино. Томіть все разом на повільному вогні, поки рідина не увариться вдвічі.

Крок - 6
07

Влийте бульйон і поверніть на сковороду підсмажену курку. Готуйте куряче фрикасе на середньому вогні ще 40 хвилин. В кінці приготування додайте в страву діжонську гірчицю і вершки.

Крок - 7
08

Подрібніть ножем розмарин і зелену цибулю і теж відправте у фрикасе. Натріть туди ж лимонну цедру. Перемішайте інгредієнти і вимкніть вогонь.

Крок - 8
09

Подавайте куряче фрикасе з картопляними млинцями. Рагу з курки з овочами і грибами виходить дуже ніжним, ароматним і смачним. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -
Згущене молоко - покроковий рецепт, фото 1 Згущене молоко 120 1 3 з 5 - детальніше -
Огірки по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Огірки по-корейськи 45 3 3 з 5 - детальніше -
Буженина зі свинини "Ніжність" - покроковий рецепт, фото 1 Буженина зі свинини "Ніжність" 120 1 3 з 5 - детальніше -