На честь дня народження президента Авраама Лінкольна шеф-кухар Джеремі робить те, що, згідно із записами Білого дому, було одним з улюблених страв Лінкольна - куряче фрікасе з печерицями у вершковому соусі. Ця вершкове страва ідеально підходить для холодної лютневої ночі.
Для цього рецепта фрікасе краще придбати магазинну курку (не домашню). Так як вона займає менше часу для приготування і має більш м'яке і соковите м'ясо. Отже, цілу тушку курки ретельно вимийте холодною водою, і просушіть паперовим рушником. Розділіть курку на 8 - 10 сегментів.
Приправте шматочки курки сіллю і чорним меленим перцем, потім злегка борошном. Для цього в кухонний рукав або що закривається пакет засипте трохи борошна і, по черзі укладаючи в неї м'ясо, притрусіть кожен шматок.
Розігрійте рослинне або оливкове масло в сковорідці на важкій основі. Покладіть шматочки курки в розпечене масло і обсмажуйте 3-4 хвилини з кожного боку або до золотистого кольору. Вийміть обсмажену курку зі сковороди і перекладіть на блюдо.
А в ту ж сковороду додайте заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нашатковану цибулю, звільнену від шкірки і крупно нарізану моркву і томіть вміст на слабкому вогні, поки цибуля не стане прозорою.
Покладіть в сковорідку до овочів раніше обсмажену курку і додайте кальвадос (бренді). Запаліть вміст сковороди, а потім дайте вогню вщухнути, перш ніж залити все яблучним сидром. Добре все присоліть, приперчіть перцем і додайте букет зелені.
Використовуючи дерев'яну ложку, очистіть акуратно дно сковороди і доведіть все знову до кипіння, потім додайте раніше підготовлений бульйон. Накрийте сковороду кришкою і готуйте все на слабкому вогні близько 40 хвилин.
Тим часом нагрійте велику антипригарну сковороду на середньому вогні і додайте в неї крупно нарізані гриби і очищені від шкірки і розділені на чверті яблука. Обсмажте гриби з яблуками протягом 6-8 хвилин, помішуючи, або поки вони не стануть злегка коричневими.
Вийміть шматочки курки з соусу і покладіть в блюдо разом з морквяно - грибною сумішшю. Що залишився в сковороді цибульний соус доведіть до кипіння. Додайте в нього вершки і залийте лимонний сік, варіть, поки соус не загусне. Вилийте соус на курку. Подавайте ароматне куряче фрікасе з печерицями у вершковому соусі до столу, прикрасивши гілочкою розмарину.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти