Укр
Рус
Мясо Другі страви Латиська кухня

Куряче фрикасе з печерицями у вершковому соусі

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

790 - переглядів
70 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Куряче фрикасе з печерицями у вершковому соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Латиська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

На честь дня народження президента Авраама Лінкольна шеф-кухар Джеремі робить те, що, згідно із записами Білого дому, було одним з улюблених страв Лінкольна - куряче фрікасе з печерицями у вершковому соусі. Ця вершкове страва ідеально підходить для холодної лютневої ночі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куряче фрикасе з печерицями у вершковому соусі" (на 100 грам)

  • Білки8.4 гр.
  • Жири8.6 гр.
  • Вуглеводи13.2 гр.
  • Калорії174 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для цього рецепта фрікасе краще придбати магазинну курку (не домашню). Так як вона займає менше часу для приготування і має більш м'яке і соковите м'ясо. Отже, цілу тушку курки ретельно вимийте холодною водою, і просушіть паперовим рушником. Розділіть курку на 8 - 10 сегментів.

Крок - 1
02

Приправте шматочки курки сіллю і чорним меленим перцем, потім злегка борошном. Для цього в кухонний рукав або що закривається пакет засипте трохи борошна і, по черзі укладаючи в неї м'ясо, притрусіть кожен шматок.

Крок - 2
03

Розігрійте рослинне або оливкове масло в сковорідці на важкій основі. Покладіть шматочки курки в розпечене масло і обсмажуйте 3-4 хвилини з кожного боку або до золотистого кольору. Вийміть обсмажену курку зі сковороди і перекладіть на блюдо.

Крок - 3
04

А в ту ж сковороду додайте заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нашатковану цибулю, звільнену від шкірки і крупно нарізану моркву і томіть вміст на слабкому вогні, поки цибуля не стане прозорою.

Крок - 4
05

Покладіть в сковорідку до овочів раніше обсмажену курку і додайте кальвадос (бренді). Запаліть вміст сковороди, а потім дайте вогню вщухнути, перш ніж залити все яблучним сидром. Добре все присоліть, приперчіть перцем і додайте букет зелені.

Крок - 5
06

Використовуючи дерев'яну ложку, очистіть акуратно дно сковороди і доведіть все знову до кипіння, потім додайте раніше підготовлений бульйон. Накрийте сковороду кришкою і готуйте все на слабкому вогні близько 40 хвилин.

Крок - 6
07

Тим часом нагрійте велику антипригарну сковороду на середньому вогні і додайте в неї крупно нарізані гриби і очищені від шкірки і розділені на чверті яблука. Обсмажте гриби з яблуками протягом 6-8 хвилин, помішуючи, або поки вони не стануть злегка коричневими.

Крок - 7
08

Вийміть шматочки курки з соусу і покладіть в блюдо разом з морквяно - грибною сумішшю. Що залишився в сковороді цибульний соус доведіть до кипіння. Додайте в нього вершки і залийте лимонний сік, варіть, поки соус не загусне. Вилийте соус на курку. Подавайте ароматне куряче фрікасе з печерицями у вершковому соусі до столу, прикрасивши гілочкою розмарину.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Нуга - покроковий рецепт, фото 1 Нуга 45 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суфле з риби - покроковий рецепт, фото 1 Суфле з риби 40 1 2 з 5 - детальніше -
Паска проста з родзинками - покроковий рецепт, фото 1 Паска проста з родзинками 60 1 3 з 5 - детальніше -
Салат з креветок і помідор - покроковий рецепт, фото 1 Салат з креветок і помідор 30 2 2 з 5 - детальніше -