Укр
Рус
Мясо Другі страви Узбецька кухня

Куряче філе з грибами

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

661 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Куряче філе з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Це чудове обсмажене куряче філе з грибним вершковим соусом. Страва поєднує в собі свіжий чебрець, ароматні гриби і вершковий соус. Неймовірна страва з курки, яку можна подавати на коричневому рисі або картопляному пюре. Спробувавши багату суміш вершкового соусу і цих грибів, ви ніколи не зможете не повернутися до цієї страви.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куряче філе з грибами" (на 100 грам)

  • Білки13.8 гр.
  • Жири4.2 гр.
  • Вуглеводи3.5 гр.
  • Калорії119 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку помийте під проточною водою куряче філе і просушіть паперовим рушником. Використовуючи кухонний молоток, відбийте курячі шматки до рівномірної товщини, заздалегідь накривши харчовою плівкою.

Крок - 1
02

Посоліть і поперчіть чорним меленим перцем обидві половинки кожної відбитої курячої грудки.

Крок - 2
03

Помістіть сотейник з невеликою кількістю оливкового або рослинного масла на середній вогонь. Переконайтеся, що дно всього сотейника покрито налитим маслом. Далі укладіть в гаряче масло, раніше підготовлене куряче філе і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік. Готуйте м'ясо протягом 1 хвилини до легкого золотистого кольору, але без скоринки.

Крок - 3
04

Накрийте сотейник з куркою щільною кришкою. Готуйте ще рівно 10 хвилин (перевірте час). Не знімайте кришку під час приготування. Через 10 хвилин зніміть сотейник з вогню, все ще накритий, і залиште на 10 додаткових хвилин протомитися.

Крок - 4
05

Переконайтеся, що в центрі обсмаженого курячого філе немає рожевого відтінку, або термометр для м'яса показує 70 градусів (коли вставити в центр). Вийміть курку зі сковороди і відкладіть в сторону, щоб вона охолола.

Крок - 5
06

Далі помістіть невелику сковороду на вогонь і налийте в неї трохи оливкового масла. Потім відправте в сковорідку раніше вимиті і нарізані великими скибочками гриби (краще використовувати печериці в цьому рецепті) і очищену від лушпиння і нашатковану дрібними кубиками ріпчасту цибулю, зменшіть вогонь до середнього.

Крок - 6
07

Обсмажуйте гриби і цибулю, періодично помішуючи, від 5 до 8 хвилин, поки вода не вийде з грибів і не випарується. Засипте в сковорідку трохи просіяного борошна і обсмажте, постійно мішаючи, приблизно 1-2 хвилини, поки вміст не підрум'яниться.

Крок - 7
08

Додайте в сковорідку очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, перемішайте все і готуйте ще близько 30 секунд.

Крок - 8
09

Потім залийте в сковорідку трохи високої жирності молока, додайте трохи чебрецю, солі і чорного меленого перцю. Ретельно перемішайте вміст сковороди, поки не загусне.

Крок - 9
10

Далі додайте ще трохи в сковорідку молока і перемішайте до об'єднання всіх продуктів. Томіть вміст сковороди, поки весь соус не загусне. Покладіть готове м'ясо на блюдо. Полийте соусом, і подавайте куряче філе з грибами до обіднього столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Випадкові рецепти

Закваска - покроковий рецепт, фото 1 Закваска 150 1 3 з 5 - детальніше -
Оселедець під шубою лінивий - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець під шубою лінивий 50 5 3 з 5 - детальніше -
Яблучно-гарбузовий пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Яблучно-гарбузовий пиріг 90 4 4 з 5 - детальніше -