Це чудове обсмажене куряче філе з грибним вершковим соусом. Страва поєднує в собі свіжий чебрець, ароматні гриби і вершковий соус. Неймовірна страва з курки, яку можна подавати на коричневому рисі або картопляному пюре. Спробувавши багату суміш вершкового соусу і цих грибів, ви ніколи не зможете не повернутися до цієї страви.
Для початку помийте під проточною водою куряче філе і просушіть паперовим рушником. Використовуючи кухонний молоток, відбийте курячі шматки до рівномірної товщини, заздалегідь накривши харчовою плівкою.
Посоліть і поперчіть чорним меленим перцем обидві половинки кожної відбитої курячої грудки.
Помістіть сотейник з невеликою кількістю оливкового або рослинного масла на середній вогонь. Переконайтеся, що дно всього сотейника покрито налитим маслом. Далі укладіть в гаряче масло, раніше підготовлене куряче філе і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік. Готуйте м'ясо протягом 1 хвилини до легкого золотистого кольору, але без скоринки.
Накрийте сотейник з куркою щільною кришкою. Готуйте ще рівно 10 хвилин (перевірте час). Не знімайте кришку під час приготування. Через 10 хвилин зніміть сотейник з вогню, все ще накритий, і залиште на 10 додаткових хвилин протомитися.
Переконайтеся, що в центрі обсмаженого курячого філе немає рожевого відтінку, або термометр для м'яса показує 70 градусів (коли вставити в центр). Вийміть курку зі сковороди і відкладіть в сторону, щоб вона охолола.
Далі помістіть невелику сковороду на вогонь і налийте в неї трохи оливкового масла. Потім відправте в сковорідку раніше вимиті і нарізані великими скибочками гриби (краще використовувати печериці в цьому рецепті) і очищену від лушпиння і нашатковану дрібними кубиками ріпчасту цибулю, зменшіть вогонь до середнього.
Обсмажуйте гриби і цибулю, періодично помішуючи, від 5 до 8 хвилин, поки вода не вийде з грибів і не випарується. Засипте в сковорідку трохи просіяного борошна і обсмажте, постійно мішаючи, приблизно 1-2 хвилини, поки вміст не підрум'яниться.
Додайте в сковорідку очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, перемішайте все і готуйте ще близько 30 секунд.
Потім залийте в сковорідку трохи високої жирності молока, додайте трохи чебрецю, солі і чорного меленого перцю. Ретельно перемішайте вміст сковороди, поки не загусне.
Далі додайте ще трохи в сковорідку молока і перемішайте до об'єднання всіх продуктів. Томіть вміст сковороди, поки весь соус не загусне. Покладіть готове м'ясо на блюдо. Полийте соусом, і подавайте куряче філе з грибами до обіднього столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти