Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Курка Другі страви Кухня Данії

Куряче філе в соєвому соусі з часником і кунжутом

( 4.8333 4 56 6 оцінок)
669 - переглядів
55 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Куряче філе в соєвому соусі з часником і кунжутом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Данії

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Медова куряча грудка - простий і легкий рецепт, який кожен може приготувати. Дотримуйтесь рецепту, і ви отримаєте ніжне, соковите і смачне куряче філе в соєвому соусі з часником і кунжутом.

Інгредієнти

  • Куряче філе 1 кг.
  • Соєвий соус 80 мл.
  • Мед 90 г.
  • Кунжутна олія 1 ст.л
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Імбир 1 ч.л
  • Часник 3 зуб.
  • сік лимонний 1 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати смачне куряче філе, приготуйте ароматний маринад. В окрему ємність налийте соєвий соус. До соусу додайте рідкий мед. Якщо у вас мед не рідкий розтопіть його в мікрохвильовій печі. Дайте час охолонути, а вже потім перелийте в соус.

Крок - 1
02

У соєвий соус з медом влийте кунжутне масло (за бажанням або через брак можете замінити його оливковим, арахісовим або маслом волоського горіха).

Крок - 2
03

До суміші рідких продуктів покладіть чорний мелений перець і натріть на дуже дрібній тертці очищений корінь імбиру. Якщо знаєте приблизне співвідношення кількість натертого і шматка кореня імбиру - натріть його відразу в ємність, а якщо ні - то натріть окремо і візьміть потрібну кількість.

Крок - 3
04

Очищені зубки часнику також натріть на дрібну тертку, поклавши її на бортики миски. Або ж пропустіть часник через прес, а потім перекладіть в миску з соусом.

Крок - 4
05

Також до інгредієнтів для маринаду додайте свіжовичавлений лимонний сік. Для видавлювання скористайтеся цитрус-пресом.

Крок - 5
06

Перемішайте всі складові маринаду. Покладіть в нього курячі філе (без шкіри, кісток). Накрийте миску харчовою плівкою. Поставте філе маринуватися в холодильник не менше ніж на 1 годину.

Крок - 6
07

Через годину вийміть промариноване філе з холодильника. Викладіть його в скляну форму для випікання. Зверху полийте ще невеликою кількістю маринаду.

Крок - 7
08

Присипте куряче філе великою кількістю білого кунжутного насіння. Насіння використовуйте не підсушені, а сирі. Інакше під час запікання кунжут перетвориться на вугілля. Поставте форму з філе в попередньо розігріту духовку до 190 градусів. Запікайте близько 40-45 хвилин, час залежить від розміру філе. Кожні 15 хвилин поливайте філе невеликою кількістю маринаду.

Крок - 8
09

Готове куряче філе в соєвому соусі з часником і кунжутом в гарячому вигляді наріжте слайсами. Подавайте з рисом і вареними овочами. Перед подачею полийте філе теплим маринадом, що залишився в формі. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грузинська долма - покроковий рецепт, фото 1 Грузинська долма 100 4 4 з 5 - детальніше -
Рисова локшина з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Рисова локшина з креветками 45 6 3 з 5 - детальніше -
Хінкалі з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Хінкалі з фаршем 70 4 3 з 5 - детальніше -