Медова куряча грудка - простий і легкий рецепт, який кожен може приготувати. Дотримуйтесь рецепту, і ви отримаєте ніжне, соковите і смачне куряче філе в соєвому соусі з часником і кунжутом.
Щоб приготувати смачне куряче філе, приготуйте ароматний маринад. В окрему ємність налийте соєвий соус. До соусу додайте рідкий мед. Якщо у вас мед не рідкий розтопіть його в мікрохвильовій печі. Дайте час охолонути, а вже потім перелийте в соус.
У соєвий соус з медом влийте кунжутне масло (за бажанням або через брак можете замінити його оливковим, арахісовим або маслом волоського горіха).
До суміші рідких продуктів покладіть чорний мелений перець і натріть на дуже дрібній тертці очищений корінь імбиру. Якщо знаєте приблизне співвідношення кількість натертого і шматка кореня імбиру - натріть його відразу в ємність, а якщо ні - то натріть окремо і візьміть потрібну кількість.
Очищені зубки часнику також натріть на дрібну тертку, поклавши її на бортики миски. Або ж пропустіть часник через прес, а потім перекладіть в миску з соусом.
Також до інгредієнтів для маринаду додайте свіжовичавлений лимонний сік. Для видавлювання скористайтеся цитрус-пресом.
Перемішайте всі складові маринаду. Покладіть в нього курячі філе (без шкіри, кісток). Накрийте миску харчовою плівкою. Поставте філе маринуватися в холодильник не менше ніж на 1 годину.
Через годину вийміть промариноване філе з холодильника. Викладіть його в скляну форму для випікання. Зверху полийте ще невеликою кількістю маринаду.
Присипте куряче філе великою кількістю білого кунжутного насіння. Насіння використовуйте не підсушені, а сирі. Інакше під час запікання кунжут перетвориться на вугілля. Поставте форму з філе в попередньо розігріту духовку до 190 градусів. Запікайте близько 40-45 хвилин, час залежить від розміру філе. Кожні 15 хвилин поливайте філе невеликою кількістю маринаду.
Готове куряче філе в соєвому соусі з часником і кунжутом в гарячому вигляді наріжте слайсами. Подавайте з рисом і вареними овочами. Перед подачею полийте філе теплим маринадом, що залишився в формі. Смачного.
Випадкові рецепти