Простий і смачний рецепт приготування курячої грудки. М’ясо за нашим рецептом виходить дуже соковитим і ніжним. А ще, приготована таким способом курятина, набагато корисніше смаженої.
Спеції з’єднайте в окремій ємності, додайте сіль і перемішайте. При бажанні можна підкоригувати за своїм смаком прянощі, приправи, спеції і їх кількість. Якщо готуєте для дітей, добавки можна не використовувати. Свіже куряче філе промийте під проточною водою і підсушіть паперовими рушниками.
Чистими і сухими руками втирайте в курятину суміш спецій. Наносіть їх максимально щільно і рівномірно. Перед термообробкою дайте м’ясу просочитися і постояти 10-15 хвилин.
У каструлю налийте молоко і поставте на плиту на середній вогонь. При виборі ємності віддавайте перевагу глибокому і не дуже широкому посуду, щоб молоко повністю покрило м’ясо.
Доведіть рідину до кипіння і акуратно опустіть в молоко куряче філе. Проваріть страву протягом 1 хвилини. Якщо грудки великі, варіть 3-4 хвилини. Зніміть ємність з плити, укутайте в теплий рушник або ковдру і залиште остигати на 2 години. Таким способом тушкувати можна не тільки грудки, а всю курку оброблену на шматочки.
Через зазначений час дістаньте курятину з маринаду і перекладіть на порційне блюдо. Умочіть зайву рідину паперовим рушником. Наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл зі стравами з картоплі, макаронами або рисом, доповнивши салатом зі свіжих овочів. А ще, приготоване таким способом філе, можна подавати як закуску у вигляді нарізки, прикрасивши свіжою зеленню і гострим перцем Scotch Bonnet. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти