Укр
Рус
Мясо Другі страви Кухня Данії

Куряче філе, тушковане в молоці

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

677 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Куряче філе, тушковане в молоці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Данії, Шведська кухня, Курдська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Простий і смачний рецепт приготування курячої грудки. М’ясо за нашим рецептом виходить дуже соковитим і ніжним. А ще, приготована таким способом курятина, набагато корисніше смаженої.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куряче філе, тушковане в молоці" (на 100 грам)

  • Білки8.4 гр.
  • Жири7.5 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії117 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спеції з’єднайте в окремій ємності, додайте сіль і перемішайте. При бажанні можна підкоригувати за своїм смаком прянощі, приправи, спеції і їх кількість. Якщо готуєте для дітей, добавки можна не використовувати. Свіже куряче філе промийте під проточною водою і підсушіть паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Чистими і сухими руками втирайте в курятину суміш спецій. Наносіть їх максимально щільно і рівномірно. Перед термообробкою дайте м’ясу просочитися і постояти 10-15 хвилин.

Крок - 2
03

У каструлю налийте молоко і поставте на плиту на середній вогонь. При виборі ємності віддавайте перевагу глибокому і не дуже широкому посуду, щоб молоко повністю покрило м’ясо.

Крок - 3
04

Доведіть рідину до кипіння і акуратно опустіть в молоко куряче філе. Проваріть страву протягом 1 хвилини. Якщо грудки великі, варіть 3-4 хвилини. Зніміть ємність з плити, укутайте в теплий рушник або ковдру і залиште остигати на 2 години. Таким способом тушкувати можна не тільки грудки, а всю курку оброблену на шматочки.

Крок - 4
05

Через зазначений час дістаньте курятину з маринаду і перекладіть на порційне блюдо. Умочіть зайву рідину паперовим рушником. Наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл зі стравами з картоплі, макаронами або рисом, доповнивши салатом зі свіжих овочів. А ще, приготоване таким способом філе, можна подавати як закуску у вигляді нарізки, прикрасивши свіжою зеленню і гострим перцем Scotch Bonnet. Приємного вам апетиту!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Випадкові рецепти

Воловани з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з сьомгою 60 1 3 з 5 - детальніше -
Фруктовий смузі з м’ятою - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий смузі з м’ятою 30 1 2 з 5 - детальніше -
Вишнева наливка на горілці - покроковий рецепт, фото 1 Вишнева наливка на горілці 60 1 2 з 5 - детальніше -