Якщо ви любите кухню Сходу-обов’язково приготуйте куряче філе по-китайськи. Солодко-кисла страва з курки і перцю, що тушкується в незвичайному соусі з яблучного оцту. Якщо хочете гостріше, можна підсипати мелений перець чилі.
Як приготувати кисло-солодку курку. Для цього наріжте, попередньо вимиті і просушені паперовим рушником великі курячі грудки без кісток на товсті квадратні кубики прямокутної форми.
Помістіть просіяне борошно в миску. Приправте невеликою кількістю солі, засипте трохи часникового порошку і чорний мелений перець. Залийте до сипучих інгредієнтів трохи води і ретельно все перемішайте, до утворення однорідної рідкої маси.
Додайте так само в миску соєвий соус і покладіть раніше підготовлені курячі кубики. Розмішайте курячі кубики в утвореній масі і дайте трохи промаринуватися.
Далі очистіть від лушпиння і дрібно наріжте ріпчасту цибулину, потім наріжте невеликими кубиками заздалегідь вичищений червоний і зелений болгарський перець. Розріжте скибочки консервованого ананаса на дрібні шматочки.
Помістіть велику сковороду на плиту, налийте в неї рослинне масло і додайте трохи вершкового. Покладіть в гаряче масло нарізані овочі і обсмажуйте протягом 1 хвилини, потім відкладіть в миску.
У миску засипте велику кількість борошна. Покладіть замариновані курячі кубики в борошно і добре перемішайте, до повного покриття кожного шматочка з усіх боків.
Додайте в ту ж сковорідку рослинне масло і поставте на середній вогонь. Як тільки масло стане гарячим (приблизно через 2 хвилини), струсіть надлишки борошна з кожного курячого кубика, потім покладіть м’ясо в сковорідку і смажте їх 7-8 хвилин або до золотисто-коричневого відтінку і хрусткого стану. Смажте невелику кількість курки за раз. Обсмажену курку викладіть на паперовий рушник.
Розмішайте в воді невелику кількість кукурудзяного крохмалю, щоб вийшла суспензія.
Залийте яблучний оцет в каструлю разом з ананасовим соком (можна використовувати сік з маринованого ананаса), додайте трохи кетчупу, засипте коричневий цукор і трохи солі. Увімкніть вогонь і на слабкому вогні доведіть вміст до кипіння. Варіть, поки суміш не загусне приблизно 45 секунд.
Помістіть смажену курку і обсмажені овочі назад в сковорідку, покрийте кисло-солодким соусом, перемішайте і протоміть кілька хвилин. Готове куряче філе по-китайськи подавайте з відвареним рисом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти