Укр
Рус
Мясо Другі страви Російська кухня

Куряче філе по-китайськи

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

2730 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Куряче філе по-китайськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Якщо ви любите кухню Сходу-обов’язково приготуйте куряче філе по-китайськи. Солодко-кисла страва з курки і перцю, що тушкується в незвичайному соусі з яблучного оцту. Якщо хочете гостріше, можна підсипати мелений перець чилі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куряче філе по-китайськи" (на 100 грам)

  • Білки7.9 гр.
  • Жири3.5 гр.
  • Вуглеводи14.9 гр.
  • Калорії128 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Як приготувати кисло-солодку курку. Для цього наріжте, попередньо вимиті і просушені паперовим рушником великі курячі грудки без кісток на товсті квадратні кубики прямокутної форми.

Крок - 1
02

Помістіть просіяне борошно в миску. Приправте невеликою кількістю солі, засипте трохи часникового порошку і чорний мелений перець. Залийте до сипучих інгредієнтів трохи води і ретельно все перемішайте, до утворення однорідної рідкої маси.

Крок - 2
03

Додайте так само в миску соєвий соус і покладіть раніше підготовлені курячі кубики. Розмішайте курячі кубики в утвореній масі і дайте трохи промаринуватися.

Крок - 3
04

Далі очистіть від лушпиння і дрібно наріжте ріпчасту цибулину, потім наріжте невеликими кубиками заздалегідь вичищений червоний і зелений болгарський перець. Розріжте скибочки консервованого ананаса на дрібні шматочки.

Крок - 4
05

Помістіть велику сковороду на плиту, налийте в неї рослинне масло і додайте трохи вершкового. Покладіть в гаряче масло нарізані овочі і обсмажуйте протягом 1 хвилини, потім відкладіть в миску.

Крок - 5
06

У миску засипте велику кількість борошна. Покладіть замариновані курячі кубики в борошно і добре перемішайте, до повного покриття кожного шматочка з усіх боків.

Крок - 6
07

Додайте в ту ж сковорідку рослинне масло і поставте на середній вогонь. Як тільки масло стане гарячим (приблизно через 2 хвилини), струсіть надлишки борошна з кожного курячого кубика, потім покладіть м’ясо в сковорідку і смажте їх 7-8 хвилин або до золотисто-коричневого відтінку і хрусткого стану. Смажте невелику кількість курки за раз. Обсмажену курку викладіть на паперовий рушник.

Крок - 7
08

Розмішайте в воді невелику кількість кукурудзяного крохмалю, щоб вийшла суспензія.

Крок - 8
09

Залийте яблучний оцет в каструлю разом з ананасовим соком (можна використовувати сік з маринованого ананаса), додайте трохи кетчупу, засипте коричневий цукор і трохи солі. Увімкніть вогонь і на слабкому вогні доведіть вміст до кипіння. Варіть, поки суміш не загусне приблизно 45 секунд.

Крок - 9
10

Помістіть смажену курку і обсмажені овочі назад в сковорідку, покрийте кисло-солодким соусом, перемішайте і протоміть кілька хвилин. Готове куряче філе по-китайськи подавайте з відвареним рисом.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грудинка - покроковий рецепт, фото 1 Грудинка 120 1 3 з 5 - детальніше -
Юшка з коропа - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з коропа 60 6 2 з 5 - детальніше -
Оладки на воді - покроковий рецепт, фото 1 Оладки на воді 45 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Канапе з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з мідіями 40 4 3 з 5 - детальніше -
Каша з квасолі - покроковий рецепт, фото 1 Каша з квасолі 35 3 3 з 5 - детальніше -