Куряче філе під сирною шубою - легка страва на сковороді з італійським смаком. Хитрість до цього швидкого прийому їжі на сковороді в будні дні полягає в тому, щоб використовувати улюблений соус маринара і зберегти соковитість курки!
Покладіть курячу грудку на обробну дошку і гострим ножем розріжте кожен шматок навпіл уздовж, в результаті вийдуть 4 курячі котлети. Щоб розрізати курку уздовж навпіл, покладіть одну руку на курячу грудку і, тримаючи ніж паралельно обробній дошці, розріжте її горизонтально від товстого кінця до тонкого.
Приправте кожну сторону котлет з курячого філе сіллю, чорним меленим перцем і невеликою кількістю італійської приправи.
Додайте масло авокадо в більшу жаростійку сковороду (наприклад, з чавуну або нержавіючої сталі. Якщо у вас немає сковороди, придатної для духовки, ви можете підсмажити кожну курячу котлету будь-якої наявної у вас сковороді і потім залити соус в форму для запікання, а далі підсмажити курку) і нагрійте на середньому або сильному вогні. Масло авокадо - краще для обсмажування, так як у нього більш висока температура диму, ніж у оливкового або вершкового масла. Обсмажте курячі шматки з кожного боку і готуйте, поки термометр для м'яса не покаже внутрішню температуру 65 градусів. Зніміть курку зі сковороди на тарілку і відкладіть в сторону.
Вилийте соус марінара в сковороду і зіскребіть з дна ємності шматочки підрум'янюємої курочки. Поверніть куряче філе, раніше обсмажене, в сковороду і посипте кожну частину заздалегідь натертим сиром моцарелла, а потім посипте італійською приправою.
Увімкніть духовку на розігрів і встановіть решітку в середину духовки. Помістіть курку з моцарелою в духовку і запікайте, поки сир не стане коричневим і не почне пузиритися, близько 5-8 хвилин. Вийміть куряче філе під сирною шубою з духовки і за допомогою термометра для м'яса перевірте, чи відповідає його температура 80 градусів. Насолоджуйтесь.
Випадкові рецепти