Куряче філе грудки, запечене в сметані в духовці, - ексклюзивний рецепт приготування ніжної, соковитої і дуже смачної курятини. Крім сметанного соусу, м'ясо запікається з моцарелою, помідорами чері та базиліком. Виходить ароматно, апетитно і ситно
Помідори черрі вимийте, просушіть і видаліть хвостики. Наріжте помідори тонкими кружечками. Базилік вимийте, обтрусіть від вологи і розберіть на листя.
Філіруйте курячу грудку. М'ясо вимийте і висушіть паперовими рушниками. Через рівну відстань один від одного зробіть на грудях глибокі, але не наскрізні поперечні надрізи (приблизно 6 шт.).
У отримані надрізи вкладіть по шматочку моцарели і черрі і по листку базиліка.
Нафаршировану таким чином курячу грудку посоліть і поперчіть за смаком.
Викладіть сметану в форму для запікання і рівномірно розподіліть по дну.
Гілочки кропу вимийте і висушіть. Видаліть хвостики, а зелень дрібно порубайте. Нарізаним кропом притрусіть сметану зверху.
Поверх кропу викладіть фаршировану курячу грудку. Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте туди форму з куркою. Запікайте протягом 35 хвилин. На м'ясі повинна з'явитися рум'яна кірочка.
Куряче філе грудки в сметані в духовці готове. Сир моцарела, помідори черрі і базилік - класичне для італійської кухні поєднання продуктів. Від їх сусідства курятина тільки виграє. Сметана зробила м'ясо особливо ніжним, моцарелла надала вершковий присмак, помідори свіжість, а базилік і кріп приголомшливий аромат. Це дійсно дуже ніжно, соковито і смачно. Смачного!
Випадкові рецепти