Куряча відбивна з грибами — апетитніша та поживна страва, багата на білки. Пропонуємо приготувати її за японським рецептом. Не лякайтеся: з екзотичних інгредієнтів тут тільки гриби сімедзі (шимеджі), але їх за бажанням можна замінити чимось більш звичним для наших широт. В іншому це класична європейська страва. Куряча відбивна з грибами готується нескладно, а виходить дуже ситною, ароматною та смачною.
Філе курячого стегна вимийте та просушіть паперовими рушниками. З внутрішнього боку зробіть на м'ясі надрізи у вигляді ґрат, але не прорізайте до кінця! Посоліть і поперчіть куряче філе до смаку з обох боків.
У грибів шимеджі зріжте грибницю та розберіть пучки на окремі грибочки. Якщо немає шимеджі, можна взяти еринги, гливи, опеньки або інші гриби на ваш вибір.
Моцареллу просушіть паперовими рушниками та наріжте тонкими скибочками.
Розігрійте на сковороді оливкову олію та викладіть туди підготовлене м'ясо шкіркою вниз. Поруч покладіть гриби та посоліть їх за смаком. Смажте все разом на середньому вогні. Гриби регулярно помішуйте.
Коли гриби дійдуть до готовності, перекладіть їх із сковорідки на тарілку та продовжуйте смажити курку.
Переверніть філе, що зарум'янилося знизу, щоб підсмажити м'ясо з іншого боку.
Коли воно змінить колір (світлішає), викладіть курятину шкіркою вниз на застелений пергаментом лист. Змастіть м'ясо будь-яким томатним соусом на ваш вибір і присипте орегано сушеним.
Зверху покладіть смажені гриби. Покрийте їх скибочками моцарели і присипте дрібнонатертим пармезаном. Відправте лист до попередньо розігрітої до 220 градусів духової шафи на 15 хвилин.
Через вказаний час вийміть з духовки, викладіть на тарілку і подавайте на стіл. Куряча відбивна з грибами виходить чудово ніжною та соковитою. Орегано та гриби надають їй неймовірний аромат, а моцарелла та пармезан – вершковий присмак. Це фантастично смачно. Смачного!
Випадкові рецепти