Укр
Рус
Відбивні Другі страви Українська кухня

Куряча відбивна з грибами

( 4.5000 4 54 4 оцінки)

633 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Куряча відбивна з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Куряча відбивна з грибами — апетитніша та поживна страва, багата на білки. Пропонуємо приготувати її за японським рецептом. Не лякайтеся: з екзотичних інгредієнтів тут тільки гриби сімедзі (шимеджі), але їх за бажанням можна замінити чимось більш звичним для наших широт. В іншому це класична європейська страва. Куряча відбивна з грибами готується нескладно, а виходить дуже ситною, ароматною та смачною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куряча відбивна з грибами" (на 100 грам)

  • Білки11.6 гр.
  • Жири16.4 гр.
  • Вуглеводи1.2 гр.
  • Калорії203 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Філе курячого стегна вимийте та просушіть паперовими рушниками. З внутрішнього боку зробіть на м'ясі надрізи у вигляді ґрат, але не прорізайте до кінця! Посоліть і поперчіть куряче філе до смаку з обох боків.

Крок - 1
02

У грибів шимеджі зріжте грибницю та розберіть пучки на окремі грибочки. Якщо немає шимеджі, можна взяти еринги, гливи, опеньки або інші гриби на ваш вибір.

Крок - 2
03

Моцареллу просушіть паперовими рушниками та наріжте тонкими скибочками.

Крок - 3
04

Розігрійте на сковороді оливкову олію та викладіть туди підготовлене м'ясо шкіркою вниз. Поруч покладіть гриби та посоліть їх за смаком. Смажте все разом на середньому вогні. Гриби регулярно помішуйте.

Крок - 4
05

Коли гриби дійдуть до готовності, перекладіть їх із сковорідки на тарілку та продовжуйте смажити курку.

Крок - 5
06

Переверніть філе, що зарум'янилося знизу, щоб підсмажити м'ясо з іншого боку.

Крок - 6
07

Коли воно змінить колір (світлішає), викладіть курятину шкіркою вниз на застелений пергаментом лист. Змастіть м'ясо будь-яким томатним соусом на ваш вибір і присипте орегано сушеним.

Крок - 7
08

Зверху покладіть смажені гриби. Покрийте їх скибочками моцарели і присипте дрібнонатертим пармезаном. Відправте лист до попередньо розігрітої до 220 градусів духової шафи на 15 хвилин.

Крок - 8
09

Через вказаний час вийміть з духовки, викладіть на тарілку і подавайте на стіл. Куряча відбивна з грибами виходить чудово ніжною та соковитою. Орегано та гриби надають їй неймовірний аромат, а моцарелла та пармезан – вершковий присмак. Це фантастично смачно. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Галушки в супі - покроковий рецепт, фото 1 Галушки в супі 60 6 3 з 5 - детальніше -
Крем суп з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Крем суп з креветками 35 3 2 з 5 - детальніше -