Цей рецепт курки з незвичною назвою "Куряча радість" став неймовірно успішним і користується великим попитом.
Розбийте яйця в досить велике блюдо, щоб воно підходило для курячої грудки. Приправте яйця сіллю і чорним меленим перцем, добре збийте.
Дрібно поріжте попередньо вимиту петрушку (залиште кілька гілочок для гарніру) і додайте половину до яєчної суміші.
Дрібно натріть на тертці сир пармезан і додайте так само в яєчну суміш, добре перемішайте. Відставте утворену суміш в сторону.
Видаліть курячу шкуру з грудки, якщо вона є, потім розріжте м'ясо на більш тонкі скибочки. Тримайте довгий гострий ніж уздовж товстої частини грудей, покладіть руку зверху і проріжте шматок майже до кінця. Розріжте паралельно обробній дошці і відкрийте грудку, як книгу.
Покладіть харчову плівку на обробну дошку, розправте грудку, покладіть її в плівку і відбийте більш товсту сторону, використовуючи плоску сторону кухонного молотка.
Очистіть часник від лушпиння і покладіть його в часниковий прес (дрібно поріжте або видавіть через чеснокодавку). У сковороду на помірному вогні залийте оливкову олію і покладіть частину вершкового масла, добре розігрійте.
Умокніть раніше підготовлену курку в борошно, струснувши зайву. Потім занурте м'ясо в підготовлене яйце, переконавшись, що воно повністю покрите і помістіть в гарячу олію.
Готуйте курку протягом близько 4 хвилин з кожного боку (в залежності від товщини). Перекладіть курку на тарілку і залиште, до подальшого використання.
В ту ж сковороду на повному вогні додайте біле вино (алкоголь може спалахнути, тому будьте обережні, спочатку вимкніть вогонь, якщо не впевнені). Додайте курячий бульйон, засипте подрібнений часник.
Додайте так само в сковороду свіжовичавлений сік з половини лимона. І залиште томитися вміст 2 хвилини на сильному вогні.
Додайте в сковорідку решту нарізаної петрушки. Покладіть залишок вершкового масла і перемішайте, поки масло не розтане на дуже слабкому вогні.
Тепер поверніть курку в утворений соус і продовжуйте томити вміст на повільному вогні не більше 30 секунд. Подавайте курячу радість на теплих тарілках, прикрашену зеленню петрушки.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти