Хочемо запропонувати рецепт не складної, але досить незвичайної другої страви. Розповімо, як приготувати курячу печінку. Але не просто обсмажену курячу печінку, а в супроводі кислого і соковитого яблука. Готуємо курячу печінку - адже вона дуже ніжний субпродукт, але є одна особливість, готувати її необхідно швидко, щоб зберегти властиву їй соковитість.
Очистіть курячу печінку від оболонок, вен і жирових відкладень. Добре промийте шматочки печінки, а потім помістіть їх приблизно на 15 хвилин в невелику ємність з молоком.
Після цього злийте молоко, і промийте печінку ще раз ретельно холодною водою. Потім добре висушіть субпродукт на паперовому рушнику.
У невеликій ємності змішайте просіяне борошно з майораном, Додайте також копчену паприку, засипте сіль і чорний мелений перець. Добре все перемішайте між собою. Шматочки курячої печінки ретельно викачайте з усіх боків в приготовленій борошняній суміші.
Налийте рідкий маргарин або розтоплене вершкове масло в гарячу сковороду, щоб печінка була дуже соковитою і не втрачала свій характерний смак і аромат. Зачекайте, поки бульбашки не зникнуть з жирової поверхні, це буде означати, що масло досягло правильної температури.
Покладіть в гарячу сковорідку, раніше підготовлену печінку в борошні і обсмажуйте її з обох сторін в маслі, до появи легкої скоринки. Перекладіть смажену печінку на тарілку або паперовий рушник для усунення зайвого жиру.
Засипте невелику кількість цукру в гарячу сковороду і обсмажте, постійно помішуючи.
Коли цукор стане коричневим, додайте в нього попередньо очищене від шкірки і насіння і нарізане шматочками яблуко (бажано вибрати плід кислих сортів). Смажте яблука довго, поки вони не стануть м'якими. Перекладіть підсмажені часточки яблука на тарілку з печінкою.
А в цю ж сковорідку засипте попередньо очищену від лушпиння і нарізану півкільцями ріпчасту цибулю, додайте трохи маргарину або вершкового масла, якщо необхідно.
Коли цибуля буде густою і знайде золотистий відтінок, додайте в сковорідку половинки заздалегідь вимитої сливи. Смажте вміст, помішуючи, кілька хвилин, а потім додайте в сковороду, раніше обсмажену печінку і яблука.
Томіть курячу печінку з яблуками ще близько 1 хвилини, під накритою кришкою, а потім приправте невеликою кількістю солі і чорного меленого перцю, якщо необхідно, посипте нашаткованою зеленою цибулею і швидше подавайте до обіднього столу.
Випадкові рецепти