Куряча печінка в томатному соусі по-грецьки — надзвичайно смачна, ніжна та ароматна страва. Томатний соус із вершками робить печінку соковитою та надає страві приємної пікантності. Всі інгредієнти рецепту чудово поєднуються один з одним. Тому страва виходить гармонійною та збалансованою. Куряча печінка в томатному соусі по-грецьки підходить і для щоденного, і для святкового столу.
У глибокій сковороді або в каструлі розігрійте оливкову олію. Всипте туди очищену від лушпиння і подрібнену кубиками цибулю і перемішайте. Додайте пропущені через прес зубчики часнику.
Курячу печінку очистіть від проток і плівок, промийте водою, просушіть і наріжте шматочками. Викладіть їх у сковорідку з цибулею та часником. Помішуючи, смажте, доки печінка не змінить колір.
Червоний та жовтий болгарський перець вимийте, очистіть від хвостиків, насіння та перегородок та наріжте дрібними кубиками. Додайте їх у страву та перемішайте.
Покладіть у загальну масу томатну пасту. Всипте мелений кумин, копчену паприку, сушене орегано та пластівці перцю чилі. Знов ретельно вимішайте вміст сковороди, щоб спеції рівномірно розподілилися між продуктами.
Прямо у страву видавіть сік із лимона. Влийте соєвий соус та вершки. Перемішайте інгредієнти і дайте соусу добре прогрітися.
Потім вимкніть вогонь і присипте вміст сковороди подрібненою петрушкою.
Сервіруйте страву. Свіжий хліб (бажано житній) наріжте скибочками. Викладіть на них тушковану курячу печінку і збризкайте зверху лимонним соком. Відразу після цього подавайте страву на стіл. Куряча печінка в томатному соусі по-грецьки виходить напрочуд ніжною та соковитою. Це чудовий варіант сніданку або закуски для святкового столу. Смачного!
Випадкові рецепти