Укр
Рус
Печінка Другі страви Українська кухня

Куряча печінка в томатному соусі по-грецьки

( 4.5000 4 54 4 оцінки)

789 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Куряча печінка в томатному соусі по-грецьки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Куряча печінка в томатному соусі по-грецьки — надзвичайно смачна, ніжна та ароматна страва. Томатний соус із вершками робить печінку соковитою та надає страві приємної пікантності. Всі інгредієнти рецепту чудово поєднуються один з одним. Тому страва виходить гармонійною та збалансованою. Куряча печінка в томатному соусі по-грецьки підходить і для щоденного, і для святкового столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куряча печінка в томатному соусі по-грецьки" (на 100 грам)

  • Білки12.5 гр.
  • Жири8.8 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії145 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибокій сковороді або в каструлі розігрійте оливкову олію. Всипте туди очищену від лушпиння і подрібнену кубиками цибулю і перемішайте. Додайте пропущені через прес зубчики часнику.

Крок - 1
02

Курячу печінку очистіть від проток і плівок, промийте водою, просушіть і наріжте шматочками. Викладіть їх у сковорідку з цибулею та часником. Помішуючи, смажте, доки печінка не змінить колір.

Крок - 2
03

Червоний та жовтий болгарський перець вимийте, очистіть від хвостиків, насіння та перегородок та наріжте дрібними кубиками. Додайте їх у страву та перемішайте.

Крок - 3
04

Покладіть у загальну масу томатну пасту. Всипте мелений кумин, копчену паприку, сушене орегано та пластівці перцю чилі. Знов ретельно вимішайте вміст сковороди, щоб спеції рівномірно розподілилися між продуктами.

Крок - 4
05

Прямо у страву видавіть сік із лимона. Влийте соєвий соус та вершки. Перемішайте інгредієнти і дайте соусу добре прогрітися.

Крок - 5
06

Потім вимкніть вогонь і присипте вміст сковороди подрібненою петрушкою.

Крок - 6
07

Сервіруйте страву. Свіжий хліб (бажано житній) наріжте скибочками. Викладіть на них тушковану курячу печінку і збризкайте зверху лимонним соком. Відразу після цього подавайте страву на стіл. Куряча печінка в томатному соусі по-грецьки виходить напрочуд ніжною та соковитою. Це чудовий варіант сніданку або закуски для святкового столу. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рататуй з баклажанів - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй з баклажанів 70 6 3 з 5 - детальніше -
Пиріг з ревенем (рабарбером) - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з ревенем (рабарбером) 70 4 3 з 5 - детальніше -