Куряча печінка по-анжуйська - апетитна страва з печінки з овочами в пряній підливі. Рецепт нескладний, а продукти доступні, тому з цим впорається навіть початківець кулінар. Куряча печінка по-анжуйська виходить дивно ніжною і збалансованою за смаком. Обов'язково спробуйте зробити її своїми руками. Вийде страва ресторанного рівня!
Підготуйте інгредієнти. Курячу печінку очистіть від плівочок і проток, вимийте і наріжте шматочками на один укус. Солодкий і гострий перець, помідори і свіжий чебрець вимийте і висушіть. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння.
Всі підготовлені овочі наріжте дрібними кубиками. Всипте в ємність з курячою печінкою універсальну і гостру суміш спецій, додайте трохи подрібненої цибулі і часнику і перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу.
У каструлі або сковороді з високими бортиками розігрійте рослинне масло і, коли воно розісмажиться, відправте туди замариновану в спеціях печінку.
Додайте половину що залишилася цибулі та часнику і, помішуючи, смажте, поки печінка не зарум'яниться, але всередині залишиться рожевою (2-3 хвилини).
У цей момент відправте в загальну масу всі подрібнені овочі і чебрець. Продовжуючи регулярно помішувати, готуйте все разом пару хвилин. Всипте ще трохи універсальної приправи і пластівці перцю чилі. Посоліть за смаком.
Ретельно перемішайте інгредієнти, накрийте сковороду кришкою і готуйте на середньому вогні 10 хвилин. Влийте трохи води, щоб утворилася підлива. Гарненько вимісіть інгредієнти, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте ще 5 хвилин.
В кінці приготування додайте в страву будь-який томатний соус (або сік), перемішайте і вимкніть вогонь. Куряча печінка по-анжуйськи подається на стіл гарячою. Вона дуже соковита, ніжна і ароматна. Смачного!
Випадкові рецепти