Ви коли - небудь готували ковбасу в домашніх умовах? Якщо ні, то прийшов час спробувати. Куряча ковбаса з желатином виходить смачною і корисною. Адже в ній немає ніяких добавок, тільки натуральні продукти.
Найголовніше в ковбасі звичайно ж м'ясо. В даному випадку це курка. Для приготування курячої ковбаси можна використовувати будь-які частини цього птаха. Наприклад, ніжки, стегна, філе, причому не знімаючи з них шкіру. Смак готової страви безпосередньо залежить від якості м'яса, тому вибирайте свіже і красиве. Помийте шматки курки під проточною водою і складіть в чисту каструлю.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, відріжте коріння і хвіст, сполосніть під холодною водою. Підготовлений овоч відправте в каструлю з курячим м'ясом.
Моркву очистіть від шкірки і помийте під краном. Розріжте на кілька частин і киньте в каструлю до м'яса і цибулі.
Вміст каструлі посоліть, киньте кілька лаврових листків і залийте водою. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні протягом декількох годин. Якщо у вас є таке пристосування, як пароварка, використовуйте її. У ній м'ясо набагато швидше приготується.
Поки вариться курка з овочами, займіться наступним. Для того, щоб надати ковбасі злегка рожевий відтінок, необхідний буряковий сік. Заздалегідь відварений невеликий буряк натріть на самій дрібній тертці і відіжміть з неї сік.
Зварене м'ясо і овочі дістаньте з бульйону і дайте можливість трохи охолонути. Відокремте м'ясо від кісток, складіть все в тарілку. Додайте копчену паприку і буряковий сік.
В окрему чисту миску налийте декілька половников бульйону, в якому варилася курка з овочами. Киньте желатин і розмішуйте, поки він повністю не розчиниться.
Тепер вам знадобиться такий кухонний прилад як блендер. У його чашу відправте зварені шматочки курки з овочами і спеціями, а також вилийте бульйон з розчиненим у ньому желатином. Закрийте кришкою і збивайте все до однорідної пишної маси.
Як формочку для ковбаси можна використовувати невеликі пластикові пляшки. Відріжте шийку і наповніть їх приготовленою курячою масою. Надішліть в холодильник.
Коли куряча ковбаса з желатином застигне, дістаньте з холодильника, щоб вона вийшла з формочок. Наріжте кружечками і пробуйте. Смачного!
Випадкові рецепти