Куряча грудка, запечена в фользі - дуже смачна і дієтичне страва. М'ясо у фользі просочується власними соками і виходить соковитим, ніжним і м'яким.
Спочатку підготуйте овочі. Все добре помийте водою і промокніть залишки вологи паперовим рушником. Наріжте кабачок кружечками, товщиною близько 0,5 сантиметра.
Солодкий червоний і зелений перець, можете також ще додати і жовтий, розріжте, видаліть насіння, перетинки і плодоніжки. Розділіть на стільки шматочків, щоб вам було досить покласти до кожної курячої грудки.
З спаржі зріжте щільну, грубу її частина. Вибираючи спаржу, зверніть увагу на довжину пагонів. Найсмачніші ті, у яких довжина не перевищує 15-16 сантиметрів.
Курячі грудки промийте під проточною водою. Обсушити паперовим рушником. Якщо у вас заморожена грудка, спочатку необхідно розморозити її повністю, бажано при кімнатній температурі. Перевірте, щоб на них не було кісточок. Кожну частину філе викладіть на фольгу, складену не менше ніж в два шари. Посоліть і приправте чорним меленим перцем за смаком. Потім з боків викладіть нарізані овочі. Всі інгредієнти полийте оливковою олією.
Курячі грудки і овочі змастіть соусом «барбекю». (Не обов'язково використовувати соус, зазначений в рецепті, ви можете вибрати інший на свій розсуд.) Загорніть філе з овочами щільно в фольгу. Викладіть їх на раніше розігріту решітку гриля. Завдяки фользі, куряча грудка вийде, м'якою і дуже соковитою. Готуйте приблизно 20-25 хвилин або поки курячі грудки не будуть готові. Час готування може змінитися, залежно від розміру курячого філе. Переверніть один раз.
Також ви можете приготувати цю страву і в духовці. Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть курячі грудки з овочами, загорнуті у фольгу, на деко. Надішліть в духовку на 30-35 хвилин. За 5 хвилин до закінчення готування розгорніть фольгу, щоб м'ясо трохи підрум'янилося. Готові курячі грудки, запечені у фользі з овочами, змастіть ще раз соусом «барбекю» і подавайте на стіл. Смачного.
Випадкові рецепти