Куряча грудка з грибами і сиром в духовці - відмінна м'ясна страва до обіду. Курка з часниковим маслом і грибами з додаванням вершкового часникового соусу з пармезаном точно сподобається вашим близьким!
Розігрійте духовку до 200 градусів. Розтопіть вершкове масло в духовці або на сковороді на середньому вогні. Додайте в масло подрібнений часник і обсмажте, до ароматного стану (близько 1 хвилини).
Додайте в сковорідку нарізані гриби, сіль, чорний мелений перець (на свій смак) і петрушку. Готуйте, помішуючи, поки гриби не стануть м'якими. Відставте обсмажені гриби в сторону і дайте охолонути.
Добре вимийте курячі грудки і промокніть паперовим рушником. Приправте м'ясо сіллю, чорним меленим перцем, цибульним порошком і сушеною петрушкою. Потріть кожен шматок, щоб рівномірно покрити спеціями.
Горизонтально утворіть розріз через саму товсту частину кожної грудки, щоб сформувати кишеню. Помістіть скибочки моцарели в кожну кишеню в м'ясі.
Розділіть суміш грибів на рівні частини і наповніть кожну грудку сумішшю грибів (залиште соки в сковороді на потім). Зверху посипте в кожну грудку натертим сиром пармезан. Запечатайте двома або трьома зубочистками близько отворів, щоб гриби залишалися всередині під час приготування.
Розігрійте ту ж саму сковороду, в якій були гриби, а також соки (часникове масло почне корічньовіти). Додайте в масло замариновану курку і обсмажте, до золотистого кольору.
Переверніть і обсмажте з іншого боку до золотистого кольору. Накрийте сковороду і продовжуйте готувати страву в попередньо розігрітій духовці ще 20 хвилин або до тих пір, поки грудка не буде повністю приготовлена.
Щоб зробити додатковий вершковий соус до страви, перенесіть курку на теплу тарілку, зберігаючи всі соки на сковороді. Обсмажте подрібнений часник в останніх соках до тих пір, поки він не стане ароматним (близько 1 хвилини). Зменшіть вогонь до середнього і додайте гірчицю і вершки.
Доведіть соус до готовності і додайте залишені гриби і натертий сир пармезан. Дайте соусу варитися, поки сир пармезан не розтане. (Якщо соус занадто рідкий на ваш смак, додайте суміш кукурудзяного крохмалю і води в ємність, і швидко перемішайте, щоб об'єднати все. Він відразу почне густіти).
Приправте вміст невеликою кількістю солі і перцю на свій смак. Додайте нашатковану петрушку і курку назад у сковороду. Курячу грудку з грибами і сиром, приготовлену в духовці, полийте соусом, що утворився і подавайте до столу.
Випадкові рецепти