Сьогодні ділимося з вами рецептом приготування смаженої курячої грудки з грибами у вершковому соусі. Це відмінний рецепт, який займає не більше 40 хвилин. Подавайте з улюбленими сезонними овочами та смаженою картоплею.
Часник очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками (або видавіть через чеснокодавку), покладіть в невелику миску. Додайте в миску висушений чебрець і вершкове масло кімнатної температури. Змішайте все ложкою, поки все не буде добре об'єднано.
Ретельно вимийте під проточною водою курячу грудку (бажано, зі шкіркою). Відпустіть шкуру на курячих грудках і заповніть простір між м'ясом раніше підготовленою сумішшю масла. Приправте курку з боків сіллю і чорним меленим перцем.
Розігрійте сковороду середнього розміру на сильному вогні і налийте в неї рослинне або оливкове масло. Покладіть в гаряче масло курячі грудки шкірою вниз. Готуйте кілька хвилин з одного боку, перш ніж повернути, щоб підсмажити іншу сторону.
Помістіть обсмажені курячі грудки в форму для випічки і помістіть в духовку попередньо розігріту до 200 градусів. Запікайте м'ясо близько 20-25 хвилин або до повної готовності.
Далі помийте під проточною водою печериці та трохи просушіть. Наріжте гриби невеликими шматочками і помістіть в сковорідку з рослинним маслом, яку ми використовували раніше. Надішліть сковорідку на плиту, обсмажуйте гриби приблизно 3-4 хвилини, поки вони не підрум'яняться.
Влийте до грибів трохи білого вина, щоб знежирити сковороду, і дайте йому випаруватися як мінімум удвічі. Залийте в сковорідку високої жирності вершки або сметану, соєвий соус і свіжовичавлений лимонний сік і включіть вогонь на низькому рівні. Томіть вміст сковороди, постійно помішуючи, поки соус не загусне.
Вийміть запечену курку з духовки і перенесіть на обробну дошку, щоб охолодити. Наріжте курку досить великими скибочками і викладіть красиво на тарілку. Курячі грудки з грибами у вершковому соусі подавайте до столу з улюбленими овочами і смаженою картоплею.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти