Абсолютно запечена і наповнена ароматом, ця куряча грудка пармезан з баклажанами викличе у ваших гостей захват. Шматочки баклажана в паніровці заправлені і покриті чудовим соусом марінара разом з ніжними соковитими курячими грудками, що сочались розтопленою моцарелою і пармезаном.
В першу чергу розігрійте духовку до 180 - 200 градусів. Потім вимийте холодною водою, а потім просушіть паперовим рушником баклажани. Наріжте баклажан на тонкі кільця і відкладіть на час в сторону, до подальшого використання.
Потім вимийте і висушіть курячі грудки (філе). Приправте кожну сторону філе курячої грудки сіллю і чорним меленим перцем.
Надішліть велику сковороду на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і добре розігрійте на середньому вогні. Змастіть скибочки баклажанів в попередньо збитою ячною сумішшю, а потім промажте по обидва боки панірувальними сухарями і покладіть в розігріте масло.
Смажте часточки баклажана по 2-3 хвилини з кожного боку або до золотистого кольору. Злийте надлишки масла на паперовий рушник і відкладіть.
У тій же сковороді нагрійте ще трохи олії на середньому вогні. Змастіть філе курячої грудки яєчною рідиною, а потім рясно присипте панірувальними сухарями і покладіть в розпечене масло. Готуйте, поки курка не стане золотистою і майже готовою. Видаліть зі сковороди і відкладіть на час.
У формі для запікання викладіть інгредієнти в наступному порядку: соус марінара (який ви можете приготувати самостійно або ж придбати в будь-якому магазині), раніше обсмажені баклажани, знову полийте соус марінара.
Тепер засипте в форму заздалегідь натертий на дрібній тертці сир моцарелла, сир пармезан, соус марінара, укладіть засмажені курячі грудки, соус марінара, в кінці знову посипте тертий сир моцарелла і сир пармезан.
Накрийте форму з вмістом фольгою, але стежте за тим, щоб вона не торкалася вмісту, надішліть в розігріту духовку і запікайте протягом 15 хвилин. Через 15 хвилин зніміть фольгу і посипте вміст ще натертою моцарелою і пармезаном і запікайте ще близько 5 хвилин або поки сир не розплавиться.
Дістаньте запечену курячу грудку з баклажанами з духовки, покладіть зверху нарізані листя базиліка і насолоджуйтеся.
Випадкові рецепти