Простий рецепт приготування соковитої та ароматної курячої грудки. Така страва ідеально поєднується зі стравами з картоплі, рисом і свіжими овочами.
Курячі грудки ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Відокремте шкірку і плівку і наріжте м'ясо невеликими шматочками.
У глибоку миску всипте просіяне борошно, кукурудзяний крохмаль і сіль. Переміксуйте сухі інгредієнти.
В окремій ємності збийте яйця до однорідності. Опустіть м'ясо в яйце, потім обваляйте в борошні і викладіть на блюдо. Поставте на плиту сковороду на середній або сильний вогонь. Налийте в неї рослинне масло. Воно повинно повністю покривати м'ясо під час термообробки. У розігріту жаровню акуратно опустіть кілька шматочків курки і обсмажте протягом 2-3 хвилин до золотистого кольору. Під час готування часто перевертайте м'ясо, щоб дати йому прожарюватися максимально рівномірно.
Готову курку викладіть на блюдо, застелене паперовим рушником. Це позбавить продукт від зайвого масла. Перекладіть м'ясо в глибокий пластиковий контейнер.
Приготуйте соус. Поставте на плиту на середній вогонь сотейник або невелику каструлю. Налийте апельсиновий сік, мед, оцет і соєвий соус. Додайте сушений імбир, часниковий порошок, пластівці червоного перцю чилі. Перемішайте і доведіть до кипіння. готуйте протягом 3 хвилин.
В окремій мисці змішайте воду і кукурудзяний крохмаль. Влийте суміш в киплячий соус. Переміксуйте і всипте апельсинову цедру. Загуснувший соус зніміть з вогню і полийте їм м'ясні шматочки.
Щільно закрийте контейнер з курятиною кришкою і гарненько потрясіть. Готову страву викладіть на порційне блюдо. Прикрасьте часточками апельсина і подавайте на стіл. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти