Куряча грудка в вершках - рецепт соковитої курятини, запеченої в духовці в вершковому соусі. Готується страва легко і швидко. Крім м'яса, вершків і спецій, тут немає додаткових інгредієнтів, але від такого кулінарного лаконізму страва тільки виграє. Куряча грудка виходить соковитою, ніжною і неймовірно апетитною.
Філе курячої грудки ретельно промийте проточною водою і просушіть паперовими рушниками.
Розріжте грудки навпіл і викладіть в ємність для запікання.
Приготуйте вершковий соус для курки. Для цього влийте в миску вершки. Всипте сіль, чорний мелений перець і сушений чебрець. Зубчики часнику звільніть від лушпиння, дрібно поріжте ножем або пропустіть через чеснокодавку і теж додайте в вершки. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Залийте м'ясо соусом так, щоб він повністю покрив шматочки. Надішліть форму із заготівлею в попередньо розігріту до 180 градусів Цельсія духовку і запікайте 25 хвилин.
Вийміть готову курку з духовки, дайте настоятися 10 хвилин, а потім сервіруйте страву.
Свіже листя шпинату і помідори вимийте і висушіть. Застеліть тарілку для подачі шпинатним листям. М'ясо наріжте порційними шматочками і викладіть поверх шпинату. Поряд покладіть нарізані четвертинками помідори. Куряча грудка в вершках виходить дивно м'якою, ніжною і ароматною. Страва проста і швидка в приготуванні, але красива, смачна, поживна і корисна.
Випадкові рецепти