Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Українська кухня

Куряча грудка в вершках

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

925 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Куряча грудка в вершках - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Для матусь та дітей: Для дітей , Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Куряча грудка в вершках - рецепт соковитої курятини, запеченої в духовці в вершковому соусі. Готується страва легко і швидко. Крім м'яса, вершків і спецій, тут немає додаткових інгредієнтів, але від такого кулінарного лаконізму страва тільки виграє. Куряча грудка виходить соковитою, ніжною і неймовірно апетитною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куряча грудка в вершках" (на 100 грам)

  • Білки17.7 гр.
  • Жири5.2 гр.
  • Вуглеводи1.6 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Філе курячої грудки ретельно промийте проточною водою і просушіть паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Розріжте грудки навпіл і викладіть в ємність для запікання.

Крок - 2
03

Приготуйте вершковий соус для курки. Для цього влийте в миску вершки. Всипте сіль, чорний мелений перець і сушений чебрець. Зубчики часнику звільніть від лушпиння, дрібно поріжте ножем або пропустіть через чеснокодавку і теж додайте в вершки. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 3
04

Залийте м'ясо соусом так, щоб він повністю покрив шматочки. Надішліть форму із заготівлею в попередньо розігріту до 180 градусів Цельсія духовку і запікайте 25 хвилин.

Крок - 4
05

Вийміть готову курку з духовки, дайте настоятися 10 хвилин, а потім сервіруйте страву.

Крок - 5
06

Свіже листя шпинату і помідори вимийте і висушіть. Застеліть тарілку для подачі шпинатним листям. М'ясо наріжте порційними шматочками і викладіть поверх шпинату. Поряд покладіть нарізані четвертинками помідори. Куряча грудка в вершках виходить дивно м'якою, ніжною і ароматною. Страва проста і швидка в приготуванні, але красива, смачна, поживна і корисна.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рулетики з баклажанів з горіхами - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики з баклажанів з горіхами 150 8 3 з 5 - детальніше -
Трубочки прості - покроковий рецепт, фото 1 Трубочки прості 65 3 3 з 5 - детальніше -
Куряче фрікасе - покроковий рецепт, фото 1 Куряче фрікасе 55 3 3 з 5 - детальніше -