Куряча грудка «під шубою» в духовці - відмінний варіант сімейного обіду або вечері. Кількість інгредієнтів невелика, готується страва легко і швидко і при цьому не доведеться стояти біля плити. До того ж запечене м'ясо набагато корисніше смаженого, а на смак нічим йому не поступається. Як приготувати смачну курячу грудку «під шубою» в духовці, покроково описано в рецепті.
Сметану жирністю не менше 20% викладіть в миску. Яйця вимийте, просушіть і розбийте туди ж.
Всипте в суміш сіль і перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.
Філе курячої грудки вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте тонкими скибочками. Кожен шматочок посоліть і поперчіть.
Форму для випічки змастіть рослинною олією і викладіть туди приправлене спеціями м'ясо.
Залийте його раніше приготованим яєчно-сметанним соусом. Твердий сир наріжте тонкими скибочками і покладіть поверх соусу.
Влийте воду і рослинне масло, рівномірно розподіливши по поверхні.
Пройдіться вздовж бортів форми ножем, щоб туди проник соус, а потім відправте заготовку в попередньо розігріту до 200 градусів Цельсія духовку. Куряча грудка «під шубою» в духовці повинна провести 30 хвилин і злегка зарум'яниться.
Вийміть готову страву з духовки на стіл, трохи остудіть - і можете приступати до дегустації. Впевнені, такою ніжною, буквально тане в роті курки ви ще не пробували. «Шуба» у вигляді сметанному соусі з сиром робить м'ясо дивно м'яким і соковитим і надає йому апетитний вершковий присмак. Незважаючи на простоту готування, страва дуже смачна і поживна.
Випадкові рецепти