Укр
Рус
Паски Випічка Українська кухня

Куліч простий

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

1009 - переглядів
120 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Куліч простий - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: Великодень

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Куліч - злегка солодкий, багатий дріжджовий хліб. У своєму складі він може містити родзинки, мигдаль, цукати або сухофрукти, цедру лимона і різні спеції, включаючи кардамон або шафран, в залежності від рецепту і особистого вибору. Ми пропонуємо рецепт простого куліча, в якому використовуємо родзинки, курагу і трохи кардамону.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куліч простий" (на 100 грам)

  • Білки4.6 гр.
  • Жири5.5 гр.
  • Вуглеводи57.3 гр.
  • Калорії293 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У маленьку миску додайте просіяне борошно, трохи теплого молока і сухі дріжджі, добре перемішайте і відставте, поки суміш не стане пінистою і пухирчастою.

Крок - 1
02

У велику миску засипте борошно, сіль, добре перемішайте і відставте в сторону до подальшого використання. В іншу миску розбийте куряче яйце, залийте яєчний жовток, засипте цукор, додайте вершкове масло і добре перемішайте.

Крок - 2
03

Потім додайте яєчну суміш в миску з борошном, залийте раніше підготовлену дріжджову масу, засипте кардамон, апельсинову цедру, все ретельно вимісіть, поки не вийде м'яке липке тісто.

Крок - 3
04

Перекладіть масу, що утворилася на присипану борошном поверхню і ще раз гарненько вимісіть, до утворення більш густого і щільного тіста. Перемістіть тісто в змащену маслом ємність, загорніть харчовою плівкою і відправте в тепле місце приблизно на 1-1.5 години.

Крок - 4
05

Як тільки тісто подвоїться в обсязі, викладіть його на присипану борошном поверхню і трохи руками примніть, утворивши певний корж. Покладіть поверх коржа з тіста заздалегідь вимочені в окропі родзинки і курагу, а потім ретельно вимісіть ще раз тісто, до рівномірного розподілу сухофруктів по всій масі.

Крок - 5
06

Перекладіть порційно тісто в добре змащені маслом формочки, накрийте кухонним рушником і відставте ще на час в тепле місце до тих пір, поки тісто не збільшиться вдвічі і не підніметься по всій висоті ємності. Промажте верхівки майбутнього куліча, заздалегідь збитим яєчним жовтком.

Крок - 6
07

Надішліть форми з майбутньою випічкою в попередньо розігріту духовку до 200 градусів і випікайте протягом 10 хвилин, потім зменшіть температуру до 180 і запікайте ще близько 20 хвилин. Як тільки форми досить охолонуть, злегка проштовхніть ніж по краях форми, обережно витягніть кулічи і відставте в сторону. А самі займіться приготуванням глазурі для випічки.

Крок - 7
08

Для цього в миску засипте цукрову пудру, залийте лимонний сік і за допомогою вінчика ретельно перемішайте, до утворення однорідної рідкої маси. Потім рясно промажте утвореною глазур'ю верхівки пасок.

Крок - 8
09

Посипте глазур на випічці спеціальною солодкою кондитерською посипкою, дайте трохи постояти, а потім подавайте до святкового столу гарний і простий куліч.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Українська солянка - покроковий рецепт, фото 1 Українська солянка 60 5 3 з 5 - детальніше -
Макарони в томатній пасті - покроковий рецепт, фото 1 Макарони в томатній пасті 30 4 2 з 5 - детальніше -
Стейк з мармурової яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з мармурової яловичини 50 2 3 з 5 - детальніше -
Пиріг з абрикосами - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з абрикосами 65 4 3 з 5 - детальніше -