Укр
Рус
Паски Випічка Українська кухня

Куліч простий

( 5.0000 5 55 5 оцінок)
895 - переглядів
120 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Куліч простий - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: Великодень

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Куліч - злегка солодкий, багатий дріжджовий хліб. У своєму складі він може містити родзинки, мигдаль, цукати або сухофрукти, цедру лимона і різні спеції, включаючи кардамон або шафран, в залежності від рецепту і особистого вибору. Ми пропонуємо рецепт простого куліча, в якому використовуємо родзинки, курагу і трохи кардамону.

Інгредієнти

  • сік лимонний 2 ст.л
  • Цукрова пудра 2 скл.
  • Кардамон 1 щіп.
  • Курага 50 г.
  • Ізюм 70 г.
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Цедра 1 ст.л
  • Жовток 2 шт.
  • Яйце 1 шт.
  • Вершкове масло 50 г.
  • Молоко 1 скл.
  • Дріжджі 8 г.
  • Борошно 400 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У маленьку миску додайте просіяне борошно, трохи теплого молока і сухі дріжджі, добре перемішайте і відставте, поки суміш не стане пінистою і пухирчастою.

Крок - 1
02

У велику миску засипте борошно, сіль, добре перемішайте і відставте в сторону до подальшого використання. В іншу миску розбийте куряче яйце, залийте яєчний жовток, засипте цукор, додайте вершкове масло і добре перемішайте.

Крок - 2
03

Потім додайте яєчну суміш в миску з борошном, залийте раніше підготовлену дріжджову масу, засипте кардамон, апельсинову цедру, все ретельно вимісіть, поки не вийде м'яке липке тісто.

Крок - 3
04

Перекладіть масу, що утворилася на присипану борошном поверхню і ще раз гарненько вимісіть, до утворення більш густого і щільного тіста. Перемістіть тісто в змащену маслом ємність, загорніть харчовою плівкою і відправте в тепле місце приблизно на 1-1.5 години.

Крок - 4
05

Як тільки тісто подвоїться в обсязі, викладіть його на присипану борошном поверхню і трохи руками примніть, утворивши певний корж. Покладіть поверх коржа з тіста заздалегідь вимочені в окропі родзинки і курагу, а потім ретельно вимісіть ще раз тісто, до рівномірного розподілу сухофруктів по всій масі.

Крок - 5
06

Перекладіть порційно тісто в добре змащені маслом формочки, накрийте кухонним рушником і відставте ще на час в тепле місце до тих пір, поки тісто не збільшиться вдвічі і не підніметься по всій висоті ємності. Промажте верхівки майбутнього куліча, заздалегідь збитим яєчним жовтком.

Крок - 6
07

Надішліть форми з майбутньою випічкою в попередньо розігріту духовку до 200 градусів і випікайте протягом 10 хвилин, потім зменшіть температуру до 180 і запікайте ще близько 20 хвилин. Як тільки форми досить охолонуть, злегка проштовхніть ніж по краях форми, обережно витягніть кулічи і відставте в сторону. А самі займіться приготуванням глазурі для випічки.

Крок - 7
08

Для цього в миску засипте цукрову пудру, залийте лимонний сік і за допомогою вінчика ретельно перемішайте, до утворення однорідної рідкої маси. Потім рясно промажте утвореною глазур'ю верхівки пасок.

Крок - 8
09

Посипте глазур на випічці спеціальною солодкою кондитерською посипкою, дайте трохи постояти, а потім подавайте до святкового столу гарний і простий куліч.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Беляши в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Беляши в духовке 120 3 3 з 5 - детальніше -
Беляши татарские - покроковий рецепт, фото 1 Беляши татарские 180 3 4 з 5 - детальніше -
 Террин из баклажанов - покроковий рецепт, фото 1 Террин из баклажанов 55 4 75 з 5 - детальніше -
Пхали из цветной капусты - покроковий рецепт, фото 1 Пхали из цветной капусты 40 3 3 з 5 - детальніше -