Це традиційний рецепт України, який, як ми виявили, є відмінним джерелом білка, заліза, фолієвої кислоти і клітковини. Кремоподібна консистенція кулешу і м'який смак роблять його відмінним рецептом, особливо в період посту. Ви навіть можете оживити куліш, додавши в нього трохи спецій і, можливо, навіть додавши трохи овочів. Подавайте його з творогом або тертим сиром, і у вас буде повністю збалансована їжа.
Отже, можете приступати до приготування цього чудового гарніру. Для цього в окремі миски засипте чорне просо і пшоно. Залийте крупи холодною водою і залиште на тривалий час для набухання.
Потім перекладіть вимочене просо і пшоно в чашу скороварки, засипте в ємність так само сіль і залийте достатньо води, так, щоб повністю покрити крупи. Добре перемішайте вміст скороварки, накрийте щільно кришкою і готуйте, до подачі сигналу (свистка) про готовність каші. Перед тим, як відкрити кришку, дайте вийти пару (тримайтеся осторонь).
Для приправи до каші покладіть вершкове масло в невелику сковороду з антипригарним покриттям і відправте на плиту. Коли масло добре розтопиться, додайте в сковорідку насіння кмину і обсмажте пів хвилини.
Коли насіння кмину почнуть трохи потріскувати (масло шипіти), додайте в сковорідку спеції уцхо-сунелі, засипте так само порошок куркуми і обсмажуйте, постійно помішуючи, кілька секунд.
Додайте в скороварку з раніше підготовленим гарніром (кашею) приготовлену суміш спецій, добре перемішайте дерев'яною ложкою або кухонною лопаткою, до об'єднання всіх інгредієнтів, відправте ще раз на плиту і готуйте вміст на середньому вогні 2-3 хвилини, періодично помішуючи. Потім відразу ж подавайте куліш до столу, прикрасивши кільцями заздалегідь очищеної від лушпиння червоної цибулі і зеленню на свій смак. Смачного!
Випадкові рецепти