Укр
Рус
Куліш Другі страви Українська кухня

Куліш

( 4.9412 4 517 17 оцінок)

3338 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Куліш - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В скороварці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Це традиційний рецепт України, який, як ми виявили, є відмінним джерелом білка, заліза, фолієвої кислоти і клітковини. Кремоподібна консистенція кулешу і м'який смак роблять його відмінним рецептом, особливо в період посту. Ви навіть можете оживити куліш, додавши в нього трохи спецій і, можливо, навіть додавши трохи овочів. Подавайте його з творогом або тертим сиром, і у вас буде повністю збалансована їжа.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куліш" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири9.1 гр.
  • Вуглеводи28.1 гр.
  • Калорії217 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, можете приступати до приготування цього чудового гарніру. Для цього в окремі миски засипте чорне просо і пшоно. Залийте крупи холодною водою і залиште на тривалий час для набухання.

Крок - 1
02

Потім перекладіть вимочене просо і пшоно в чашу скороварки, засипте в ємність так само сіль і залийте достатньо води, так, щоб повністю покрити крупи. Добре перемішайте вміст скороварки, накрийте щільно кришкою і готуйте, до подачі сигналу (свистка) про готовність каші. Перед тим, як відкрити кришку, дайте вийти пару (тримайтеся осторонь).

Крок - 2
03

Для приправи до каші покладіть вершкове масло в невелику сковороду з антипригарним покриттям і відправте на плиту. Коли масло добре розтопиться, додайте в сковорідку насіння кмину і обсмажте пів хвилини.

Крок - 3
04

Коли насіння кмину почнуть трохи потріскувати (масло шипіти), додайте в сковорідку спеції уцхо-сунелі, засипте так само порошок куркуми і обсмажуйте, постійно помішуючи, кілька секунд.

Крок - 4
05

Додайте в скороварку з раніше підготовленим гарніром (кашею) приготовлену суміш спецій, добре перемішайте дерев'яною ложкою або кухонною лопаткою, до об'єднання всіх інгредієнтів, відправте ще раз на плиту і готуйте вміст на середньому вогні 2-3 хвилини, періодично помішуючи. Потім відразу ж подавайте куліш до столу, прикрасивши кільцями заздалегідь очищеної від лушпиння червоної цибулі і зеленню на свій смак. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Яйця фаршировані тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Яйця фаршировані тунцем 45 4 2 з 5 - детальніше -
Яєчня бовтанка - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня бовтанка 35 4 2 з 5 - детальніше -
Шніцель з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з яйцем 40 2 3 з 5 - детальніше -
Яблучне повидло покращене - покроковий рецепт, фото 1 Яблучне повидло покращене 50 1 2 з 5 - детальніше -
?>