Всі знають, що кулічи - це обов'язкове частування на Великдень, а от у Франції ця випічка є обов'язковим атрибутом Різдва. У наш час все більше і більше господинь намагаються йти в ногу з кулінарною модою, тому частіше готують страви, не зовсім традиційні для нашої кухні. Бажаєте здивувати рідних і близьких до торжества? Тоді вчіться готувати куліч різдвяний бабусин, додавши в нього свою родзинку, і пригощайте дуже смачною випічкою не тільки родину, але й гостей.
Наш рецепт допоможе вам приготувати десерт, який завжди буде присутній на вашому святковому столі. Як вже було сказано раніше, французи за своїм звичаєм, готують смачний і ароматний солодкий пиріг на Різдво, тому ставляться до нього з особливою тремтливістю. Цей куліч бабусин до Різдва з додаванням фруктів досить простий і легкий в приготуванні, при цьому дуже смачний, соковитий і вологий. Спочатку беремо вершкове масло, яке заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно трохи розм'якшилося, кладемо в глибоку посудину.
Потім додаємо до нього коричневий цукор і за допомогою вінчика добре змішуємо, поки ця суміш не перетвориться в пастоподібну масу.
Потім вбиваємо в цю масу по черзі яйця, по одному, і все разом добре перемішуємо.
Тепер в окрему ємність просіюємо борошно, до речі, це потрібно робити обов'язково, щоб уникнути грудочок і бруду. У борошно додаємо розпушувач, сіль і ванільний цукор, знову все це просіюємо вже в ємність з приготовленою раніше сумішшю, але не всю кількість відразу, а частинами.
За допомогою кулінарної лопатки починаємо перемішувати всі інгредієнти, поступово замішуючи тісто, і додаючи потроху борошно.
Тепер беремося за підготовку начинки для куліча. Для цього в глибоку миску засипаємо нарізану шматочками курагу, додаємо подрібнені волоські горіхи і подрібнений чорнослив, а також родзинки.
Всі інгредієнти перемішуємо, після чого додаємо пару ложок борошна і змішуємо, щоб підготовлені плоди не злипалися між собою.
Тепер нам ще знадобляться спеції, в якості яких використовуємо цедру лимона, апельсина, а також перетерті в порошок мускатний горіх, кориця і гвоздика. Всі ці інгредієнти додаємо в миску з сухофруктами і горіхами, також все змішуємо.
Далі приготовлену начинку перекладаємо в миску з підготовленим тістом і за допомогою кулінарної лопатки добре все перемішуємо. Приготовану суміш для паски викладаємо у форму для випікання, змащену маслом, до речі, краще взяти роз'ємну, акуратно рівномірно розправляємо тісто.
Зверху укладаємо мигдальними горіхами і шматочками чорносливу. Форму поміщаємо в духовку, розігріту до 220 градусів, і випікаємо від 2 до 2,5 годин. 77 Потім дістаємо форму з духовки, ставимо на підставку і залишаємо, щоб охолонув на 20-30 хвилин. Після цього куліч різдвяний виймаємо з форми і нарізаємо скибочками. Подаючи до столу, можна прикрасити свіжими ягодами вишні.
Випадкові рецепти