Укр
Рус
Паски Випічка Російська кухня

Куліч бабусин

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

1209 - переглядів
100 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Куліч бабусин - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: Великодень

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Всі знають, що кулічи - це обов'язкове частування на Великдень, а от у Франції ця випічка є обов'язковим атрибутом Різдва. У наш час все більше і більше господинь намагаються йти в ногу з кулінарною модою, тому частіше готують страви, не зовсім традиційні для нашої кухні. Бажаєте здивувати рідних і близьких до торжества? Тоді вчіться готувати куліч різдвяний бабусин, додавши в нього свою родзинку, і пригощайте дуже смачною випічкою не тільки родину, але й гостей.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куліч бабусин" (на 100 грам)

  • Білки3.7 гр.
  • Жири14.7 гр.
  • Вуглеводи45.3 гр.
  • Калорії330 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Наш рецепт допоможе вам приготувати десерт, який завжди буде присутній на вашому святковому столі. Як вже було сказано раніше, французи за своїм звичаєм, готують смачний і ароматний солодкий пиріг на Різдво, тому ставляться до нього з особливою тремтливістю. Цей куліч бабусин до Різдва з додаванням фруктів досить простий і легкий в приготуванні, при цьому дуже смачний, соковитий і вологий. Спочатку беремо вершкове масло, яке заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно трохи розм'якшилося, кладемо в глибоку посудину.

Крок - 1
02

Потім додаємо до нього коричневий цукор і за допомогою вінчика добре змішуємо, поки ця суміш не перетвориться в пастоподібну масу.

Крок - 2
03

Потім вбиваємо в цю масу по черзі яйця, по одному, і все разом добре перемішуємо.

Крок - 3
04

Тепер в окрему ємність просіюємо борошно, до речі, це потрібно робити обов'язково, щоб уникнути грудочок і бруду. У борошно додаємо розпушувач, сіль і ванільний цукор, знову все це просіюємо вже в ємність з приготовленою раніше сумішшю, але не всю кількість відразу, а частинами.

Крок - 4
05

За допомогою кулінарної лопатки починаємо перемішувати всі інгредієнти, поступово замішуючи тісто, і додаючи потроху борошно.

Крок - 5
06

Тепер беремося за підготовку начинки для куліча. Для цього в глибоку миску засипаємо нарізану шматочками курагу, додаємо подрібнені волоські горіхи і подрібнений чорнослив, а також родзинки.

Крок - 6
07

Всі інгредієнти перемішуємо, після чого додаємо пару ложок борошна і змішуємо, щоб підготовлені плоди не злипалися між собою.

Крок - 7
08

Тепер нам ще знадобляться спеції, в якості яких використовуємо цедру лимона, апельсина, а також перетерті в порошок мускатний горіх, кориця і гвоздика. Всі ці інгредієнти додаємо в миску з сухофруктами і горіхами, також все змішуємо.

Крок - 8
09

Далі приготовлену начинку перекладаємо в миску з підготовленим тістом і за допомогою кулінарної лопатки добре все перемішуємо. Приготовану суміш для паски викладаємо у форму для випікання, змащену маслом, до речі, краще взяти роз'ємну, акуратно рівномірно розправляємо тісто.

Крок - 9
10

Зверху укладаємо мигдальними горіхами і шматочками чорносливу. Форму поміщаємо в духовку, розігріту до 220 градусів, і випікаємо від 2 до 2,5 годин. 77 Потім дістаємо форму з духовки, ставимо на підставку і залишаємо, щоб охолонув на 20-30 хвилин. Після цього куліч різдвяний виймаємо з форми і нарізаємо скибочками. Подаючи до столу, можна прикрасити свіжими ягодами вишні.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пісні щі - покроковий рецепт, фото 1 Пісні щі 80 6 3 з 5 - детальніше -
Велика ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Велика ватрушка 85 3 3 з 5 - детальніше -
Аджика грузинська - покроковий рецепт, фото 1 Аджика грузинська 85 1 3 з 5 - детальніше -
Кальмари фаршировані - покроковий рецепт, фото 1 Кальмари фаршировані 55 3 3 з 5 - детальніше -