Укр
Рус
Паски Випічка Російська кухня

Куліч

( 4.5556 4 59 9 оцінок)

1026 - переглядів
250 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Куліч - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: Великодень

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Можливо, ви ніколи ще навіть і не намагалися пекти паску, але завжди ж потрібно колись починати. Тому, якщо прийняли для себе рішення нарешті зайнятися випічкою пасок самостійно, використовуйте наш особливий рецепт - результат вас неодмінно вразить. Я розумію, що в передсвятковій метушні час летить стрімко і його катастрофічно не вистачає, але будьте готові до того, що на приготування пасок доведеться витратити майже цілий день, адже це не зовсім просте заняття. Проте використовуйте наш рецепт і приготуйте свою сім'ю до свята дуже пишний, гарний і неймовірно смачний куліч.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куліч" (на 100 грам)

  • Білки6.5 гр.
  • Жири5.5 гр.
  • Вуглеводи39 гр.
  • Калорії235 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У невелику миску розкришіть вологі дріжджі, засипте трохи цукру і залийте тепле молоко. Потім кухонним вінчиком добре все перемішайте, до розчинення дріжджів і цукру, а потім накрийте рушником миску з утвориеною сумішшю і залиште в тепле місце на 30 хвилин.

Крок - 1
02

Тепер в неглибоку ємність засипте цукати, залийте їх окропом і відставте на час в сторону. Це потрібно для того, щоб цукати розм'якли, але довго не перетримуйте, щоб вони не перетворилися на кашу.

Крок - 2
03

Далі вже в розм'якшені цукати додайте свіжу цедру лимона або апельсина, залийте трохи екстракту ванілі і ретельно все перемішайте.

Крок - 3
04

Тепер в чашу блендера або кухонного комбайна закиньте сир (бажано домашнього приготування), засипте цукор, розбийте по черзі курячі яйця і залийте заздалегідь розтоплене вершкове масло. Далі ретельно все перемішайте, до утворення однорідної сметаноподібної суміші.

Крок - 4
05

Перелийте цю суміш в миску, додайте раніше підготовлену дріжджову масу і перемішайте. Потім поступово просіюючи в миску борошно, замісіть не надто щільне тісто.

Крок - 5
06

Викладіть утворене тісто на присипаний борошном стіл, засипте на нього раніше підготовлені цукати і ретельно все вимісіть, до об'єднання інгредієнтів. Потім покладіть тісто з цукатами в попередньо змащену вершковим маслом миску, накрийте рушником і відставте в тепле місце ще на 2 години.

Крок - 6
07

Після закінчення цього часу ще трохи помісіть тісто в мисці, а потім заповніть їм (обов'язково до половини, так, як тісто буде ще рости) спеціальні форми у вигляді майбутнього куліча.

Крок - 7
08

Накрийте знову тісто в формах кухонним рушником і залиште ще на годину. Далі помістіть форми з тістом на деко і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 35 хвилин.

Крок - 8
09

А тим часом займіться приготування білкової глазурі для випічки. Для цього в невелику миску залийте яєчні білки, засипте поступово цукрову пудру і міксером збийте все, до утворення однорідної кремової маси. Додайте в миску ще трохи лимонного соку і перемішайте.

Крок - 9
10

Далі рясно промажте верхівки випеченого і остиглого куліча підготовленою білковою сумішшю, прикрасьте будь-якою різнобарвною солодкою прикрасою (для випічки) і, давши трохи застигнути крему, подавайте страву до святкового столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лечо - покроковий рецепт, фото 1 Лечо 40 5 3 з 5 - детальніше -
Бутерброд з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з яйцем 45 2 3 з 5 - детальніше -
Картопля по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 Картопля по-французьки 50 4 3 з 5 - детальніше -