Щороку обов'язково готують до Великодня традиційні куличі, ми прийдемо на допомогу і в цей раз запропонуємо рецепт цієї випічки з незвичною назвою "Craffin". Куліч Краффін виходить пухнастий, ароматний і дуже смачний.
У невелику миску влийте підігріте до кімнатної температури молоко, засипте сухі дріжджі і трохи цукру, добре перемішайте вміст і, накривши кухонним рушником, залиште на 10 хвилин.
В іншу миску залийте куряче яйце, жовтки, засипте трохи цукру і ретельно все перемішайте виделкою, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Далі у велику миску просійте борошно, додайте сіль і зробіть невелику вм'ятину посередині. Залийте в утворену вм'ятину активовану суміш дріжджів, білкову масу, трохи апельсинового соку і почніть все перемішувати дерев'яною ложкою.
Тепер залийте в миску розтоплене вершкове масло, свіжу апельсинову цедру, ванільну есенцію і продовжуйте ретельно помішувати. Замішуйте тісто до тих пір, поки воно не почне відставати від миски і рук. Потім покладіть тісто в миску, накрийте рушником або фольгою і залиште в теплому місці протягом однієї години або до подвоєння його обсягу.
Розділіть тісто на три частини: одну поменше і дві інші, щоб вони були більш - менш рівні. Кожен шматочок розкачайте в тонкий пласт на присипаный борошном робочій площині. Намажте розкачане тісто тонким шаром вершкового масла.
Посипте змащені пласти невеликою кількістю меленого мускатного горіха, рівномірно розподіліть по тісту сухофрукти і мигдальні пластівці. Потім обережно закрутіть пласт в тонкий рулет і, накривши рушником, залиште приблизно на 10 хвилин.
Після закінчення часу розріжте рулет уздовж навпіл, але не до кінця, і скрутіть утворену смужку з тіста, поки не додасте їй форму куліча.
Помістіть утворені кулічі в форму для випічки, застелену пергаментним папером (діаметром 12 см) і залиште їх на 1 годину, щоб ще трохи піднялися.
Надішліть форми для випічки в попередньо розігріту духовку до 200 градусів на 10 хвилин, потім накрийте випічку алюмінієвою фольгою, понизьте температуру до 180 градусів і випікайте ще близько 25 хвилин.
Готовий куліч під назвою «Краффін» викладіть спочатку на решітку для охолодження, а потім подавайте на стіл.
Випадкові рецепти