Укр
Рус
Паски Випічка Російська кухня

Куліч краффін

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

3310 - переглядів
115 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Куліч краффін - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: Великодень

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Щороку обов'язково готують до Великодня традиційні куличі, ми прийдемо на допомогу і в цей раз запропонуємо рецепт цієї випічки з незвичною назвою "Craffin". Куліч Краффін виходить пухнастий, ароматний і дуже смачний.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куліч краффін" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири28.8 гр.
  • Вуглеводи25.1 гр.
  • Калорії386 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У невелику миску влийте підігріте до кімнатної температури молоко, засипте сухі дріжджі і трохи цукру, добре перемішайте вміст і, накривши кухонним рушником, залиште на 10 хвилин.

Крок - 1
02

В іншу миску залийте куряче яйце, жовтки, засипте трохи цукру і ретельно все перемішайте виделкою, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 2
03

Далі у велику миску просійте борошно, додайте сіль і зробіть невелику вм'ятину посередині. Залийте в утворену вм'ятину активовану суміш дріжджів, білкову масу, трохи апельсинового соку і почніть все перемішувати дерев'яною ложкою.

Крок - 3
04

Тепер залийте в миску розтоплене вершкове масло, свіжу апельсинову цедру, ванільну есенцію і продовжуйте ретельно помішувати. Замішуйте тісто до тих пір, поки воно не почне відставати від миски і рук. Потім покладіть тісто в миску, накрийте рушником або фольгою і залиште в теплому місці протягом однієї години або до подвоєння його обсягу.

Крок - 4
05

Розділіть тісто на три частини: одну поменше і дві інші, щоб вони були більш - менш рівні. Кожен шматочок розкачайте в тонкий пласт на присипаный борошном робочій площині. Намажте розкачане тісто тонким шаром вершкового масла.

Крок - 5
06

Посипте змащені пласти невеликою кількістю меленого мускатного горіха, рівномірно розподіліть по тісту сухофрукти і мигдальні пластівці. Потім обережно закрутіть пласт в тонкий рулет і, накривши рушником, залиште приблизно на 10 хвилин.

Крок - 6
07

Після закінчення часу розріжте рулет уздовж навпіл, але не до кінця, і скрутіть утворену смужку з тіста, поки не додасте їй форму куліча.

Крок - 7
08

Помістіть утворені кулічі в форму для випічки, застелену пергаментним папером (діаметром 12 см) і залиште їх на 1 годину, щоб ще трохи піднялися.

Крок - 8
09

Надішліть форми для випічки в попередньо розігріту духовку до 200 градусів на 10 хвилин, потім накрийте випічку алюмінієвою фольгою, понизьте температуру до 180 градусів і випікайте ще близько 25 хвилин.

Крок - 9
10

Готовий куліч під назвою «Краффін» викладіть спочатку на решітку для охолодження, а потім подавайте на стіл.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лобіо з білої квасолі - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо з білої квасолі 75 6 3 з 5 - детальніше -
Канапе з шинкою - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з шинкою 40 4 3 з 5 - детальніше -
Пастила з медом - покроковий рецепт, фото 1 Пастила з медом 45 2 3 з 5 - детальніше -