Можливо, ви ніколи ще навіть і не намагалися пекти паску, але завжди ж потрібно колись починати. Тому, якщо прийняли для себе рішення нарешті зайнятися випічкою пасок самостійно, використовуйте наш особливий рецепт - результат вас неодмінно вразить. Я розумію, що в передсвятковій метушні час летить стрімко і його катастрофічно не вистачає, але будьте готові до того, що на приготування пасок доведеться витратити майже цілий день, адже це не зовсім просте заняття. Проте використовуйте наш рецепт і приготуйте свою сім'ю до свята дуже пишний, гарний і неймовірно смачний куліч.
У невелику миску розкришіть вологі дріжджі, засипте трохи цукру і залийте тепле молоко. Потім кухонним вінчиком добре все перемішайте, до розчинення дріжджів і цукру, а потім накрийте рушником миску з утвориеною сумішшю і залиште в тепле місце на 30 хвилин.
Тепер в неглибоку ємність засипте цукати, залийте їх окропом і відставте на час в сторону. Це потрібно для того, щоб цукати розм'якли, але довго не перетримуйте, щоб вони не перетворилися на кашу.
Далі вже в розм'якшені цукати додайте свіжу цедру лимона або апельсина, залийте трохи екстракту ванілі і ретельно все перемішайте.
Тепер в чашу блендера або кухонного комбайна закиньте сир (бажано домашнього приготування), засипте цукор, розбийте по черзі курячі яйця і залийте заздалегідь розтоплене вершкове масло. Далі ретельно все перемішайте, до утворення однорідної сметаноподібної суміші.
Перелийте цю суміш в миску, додайте раніше підготовлену дріжджову масу і перемішайте. Потім поступово просіюючи в миску борошно, замісіть не надто щільне тісто.
Викладіть утворене тісто на присипаний борошном стіл, засипте на нього раніше підготовлені цукати і ретельно все вимісіть, до об'єднання інгредієнтів. Потім покладіть тісто з цукатами в попередньо змащену вершковим маслом миску, накрийте рушником і відставте в тепле місце ще на 2 години.
Після закінчення цього часу ще трохи помісіть тісто в мисці, а потім заповніть їм (обов'язково до половини, так, як тісто буде ще рости) спеціальні форми у вигляді майбутнього куліча.
Накрийте знову тісто в формах кухонним рушником і залиште ще на годину. Далі помістіть форми з тістом на деко і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 35 хвилин.
А тим часом займіться приготування білкової глазурі для випічки. Для цього в невелику миску залийте яєчні білки, засипте поступово цукрову пудру і міксером збийте все, до утворення однорідної кремової маси. Додайте в миску ще трохи лимонного соку і перемішайте.
Далі рясно промажте верхівки випеченого і остиглого куліча підготовленою білковою сумішшю, прикрасьте будь-якою різнобарвною солодкою прикрасою (для випічки) і, давши трохи застигнути крему, подавайте страву до святкового столу.
Випадкові рецепти