Укр
Рус
Паски Випічка Російська кухня

Куліч в формах

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

904 - переглядів
200 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Куліч в формах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: Великодень

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Немає нічого смачнішого, ніж приготований в домашніх умовах на улюбленій кухні куліч. Пахощі ніжної випічки обов'язково зберуть за святковим столом всіх рідних і близьких членів родини. Хочемо запропонувати вам рецепт паски в формах, який теж зможе вам допомогти в цьому.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куліч в формах " (на 100 грам)

  • Білки6.5 гр.
  • Жири14.8 гр.
  • Вуглеводи49 гр.
  • Калорії358 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У неглибокий сотейник залийте молоко, помістіть на плиту і на повільному вогні розігрійте, не доводячи до кипіння. Потім засипте в тепле молоко сухі дріжджі (можна використовувати свіжі, але трохи в іншій кількості), цукор і кухонною лопаткою ретельно все перемішайте, до розчинення сипучих інгредієнтів.

Крок - 1
02

Потім помістіть в чашу тістоміса трохи розталого вершкового масла і перемішайте. Потім залийте в масло раніше підготовлену дріжджову суміш і продовжуйте все перемішувати.

Крок - 2
03

Тепер розбийте в чашу по черзі курячі яйця, засипте сухий кардамон і продовжуйте ретельно збивати вміст, до об'єднання всіх продуктів і утворення однорідної рідкої маси.

Крок - 3
04

Далі засипте в миску просіяне, пшеничне борошно, трохи посоліть і добре перемішайте. Тепер, засипаючи поступово в чашу тістоміса борошно, вимісіть гладке, але ще рідке і в'язке тісто.

Крок - 4
05

Потім засипте в чашу попередньо вимочені в теплій воді родзинки (не обов'язково вимочувати, якщо вони м'які) і, все ще засипаючи борошно, замісіть густіше однорідне тісто.

Крок - 5
06

Утворене тісто не повинно прилипати до рук. Покладіть підготовлене тісто в змащену маслом глибоку миску, накрийте харчовою плівкою або кухонним рушником і помістіть в більш тепле місце приблизно на дві години, до збільшення його в обсязі.

Крок - 6
07

Після закінчення цього часу перемістіть вже настояне тісто в спеціальну скляну випічку (або яка є під кулічи), попередньо змащену маслом і відправте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 40 хвилин.

Крок - 7
08

Готовий куліч приготований в формах викладіть на спеціальне блюдо, прикрасьте крашанками і подавайте до святкового столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Смачний грибний суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний грибний суп 30 3 2 з 5 - детальніше -
Смачний салат під шубою - покроковий рецепт, фото 1 Смачний салат під шубою 75 4 3 з 5 - детальніше -
Морквяні мафіни - покроковий рецепт, фото 1 Морквяні мафіни 70 4 3 з 5 - детальніше -