Немає нічого смачнішого, ніж приготований в домашніх умовах на улюбленій кухні куліч. Пахощі ніжної випічки обов'язково зберуть за святковим столом всіх рідних і близьких членів родини. Хочемо запропонувати вам рецепт паски в формах, який теж зможе вам допомогти в цьому.
У неглибокий сотейник залийте молоко, помістіть на плиту і на повільному вогні розігрійте, не доводячи до кипіння. Потім засипте в тепле молоко сухі дріжджі (можна використовувати свіжі, але трохи в іншій кількості), цукор і кухонною лопаткою ретельно все перемішайте, до розчинення сипучих інгредієнтів.
Потім помістіть в чашу тістоміса трохи розталого вершкового масла і перемішайте. Потім залийте в масло раніше підготовлену дріжджову суміш і продовжуйте все перемішувати.
Тепер розбийте в чашу по черзі курячі яйця, засипте сухий кардамон і продовжуйте ретельно збивати вміст, до об'єднання всіх продуктів і утворення однорідної рідкої маси.
Далі засипте в миску просіяне, пшеничне борошно, трохи посоліть і добре перемішайте. Тепер, засипаючи поступово в чашу тістоміса борошно, вимісіть гладке, але ще рідке і в'язке тісто.
Потім засипте в чашу попередньо вимочені в теплій воді родзинки (не обов'язково вимочувати, якщо вони м'які) і, все ще засипаючи борошно, замісіть густіше однорідне тісто.
Утворене тісто не повинно прилипати до рук. Покладіть підготовлене тісто в змащену маслом глибоку миску, накрийте харчовою плівкою або кухонним рушником і помістіть в більш тепле місце приблизно на дві години, до збільшення його в обсязі.
Після закінчення цього часу перемістіть вже настояне тісто в спеціальну скляну випічку (або яка є під кулічи), попередньо змащену маслом і відправте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 40 хвилин.
Готовий куліч приготований в формах викладіть на спеціальне блюдо, прикрасьте крашанками і подавайте до святкового столу.
Випадкові рецепти