Укр
Рус
Паски Випічка Російська кухня

Куліч сирний

( 5.0000 5 512 12 оцінок)

1357 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 4 з 5
Куліч сирний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: Великодень

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Про те, що великодній святковий стіл не обходиться без куліча, ні для кого не секрет. І кожна господиня, природно, заздалегідь готується до того, щоб підготувати необхідні продукти для святкової випічки. Якщо ви ще не досвідчені і боїтеся займатися самостійно пекти куліч, я можу вам запропонувати нескладний рецепт смачного пасхального атрибута - куліч сирний, повітряний, ніжний і шалено смачний. До всього, часу на приготування такого куліча знадобиться набагато менше, по продуктам дешевше, а прекрасне свято прикрасить обов'язково.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куліч сирний" (на 100 грам)

  • Білки11.4 гр.
  • Жири15 гр.
  • Вуглеводи10.3 гр.
  • Калорії228 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Всі продукти для приготування куліча повинні бути кімнатної температури, тоді в ньому не буде грудочок, а структура буде однорідною. Вийміть вершкове масло з холодильника. Зніміть упаковку, викладіть масло на блюдце і залишіть на столі - йому потрібен час розм'якшитися.

Крок - 1
02

Не підігрівайте в мікрохвильовій печі, щоб воно не розтопилося. Розм'якшене вершкове масло перекладіть в глибоку миску. У миску з маслом висипте цукрову пудру. Перемішайте міксером до кремоподібного стану.

Крок - 2
03

У цьому рецепті паски присутній шоколад. Використовуйте темний. Не беріть молочний, щоб куліч не був нудотно - солодким, так як в ньому є і цукрова пудра. Натріть його на дрібній тертці або подрібніть ножем. Додайте шоколад до масла з пудрою.

Крок - 3
04

Відваріть яйця круто. Охолодіть у холодній воді. Очистіть шкаралупу і відокремте жовтки. Покладіть їх в миску.

Крок - 4
05

Замочіть курагу в гарячій воді. Вона розм'якшиться і не буде здаватися гумовою в пасці. Коли курага набрякне, наріжте її на дрібні квадратики (курагу ви можете замінити маринованою цедрою апельсина, вона додасть тісту більш вираженого аромату і смаку або цукатами). Надішліть нарізану курагу в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 5
06

Так як сирний куліч не випікається, пшеничне борошно в нього не додаси. І щоб трохи скріпити сир пропонуємо додати мигдалеве борошно, яке не складно приготувати самостійно. Залийте ядра мигдалю окропом на 15 хвилин. Потім злийте воду, зніміть коричневу шкірку. Поставте горіхи в духовку і просушіть. Сухий мигдаль помістіть в кавомолку, подрібнюйте, поки не отримаєте борошно. Готове миндальне борошно висипте в миску.

Крок - 6
07

Інгредієнти, що знаходяться в мисці перемішайте міксером. Наступним компонентом і головним в пасці буде сир, він повинен бути обов'язково свіжим. Сир для паски беріть жирний, не менше 9%. Відіжміть через марлю зайву сироватку, а потім пропустіть сир через м'ясорубку кілька разів або протріть через сито, щоб позбутися від великих грудок. Перекладіть м'який сир в миску.

Крок - 7
08

Збийте міксером всі складові для паски. Сирна маса для паски готова. Залишилося додати їй форму. Для цього візьміть конусоподібну ємність, це може бути невеликий квітковий горщик з глини або пластику. Підготуйте відріз марлі в кілька шарів, розміром 1*1 метр або скористайтеся іншою тканиною, яка добре пропускає рідину.

Крок - 8
09

Перш ніж покласти марлю в горщик намочіть її водою, потім добряче викрутіть і струсіть. Це потрібно для того, щоб сир до неї не прилип. Вкладіть марлю в горщик, розрівняйте всі складочки усередині. Перекладіть сирну масу, утрамбовуючи її.

Крок - 9
10

Накрийте масу довгими краями, покладіть зверху гніт і поставте горщик в холодильник на 12 годин. Готову паску сирну акуратно перекладіть на блюдо. Прикрасьте курагою, родзинками, цукатами на свій розсуд. Приємного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Реберця в повільноварці - покроковий рецепт, фото 1 Реберця в повільноварці 60 6 3 з 5 - детальніше -
Азу з яловичини по татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Азу з яловичини по татарськи 75 6 3 з 5 - детальніше -
Булгур по - турецьки - покроковий рецепт, фото 1 Булгур по - турецьки 55 4 3 з 5 - детальніше -
Котлети «Рибні» - покроковий рецепт, фото 1 Котлети «Рибні» 45 3 3 з 5 - детальніше -