Укр
Рус
Паски Випічка Російська кухня

Куліч до Великодня

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

1027 - переглядів
115 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Куліч до Великодня - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: Великодень

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Куліч - це домашній пиріг з сухофруктами і, можливо, шоколадом. Його люблять готувати і експериментувати над рецептами. Зараз ми пропонуємо рецепт куліча, який сміливо можна готувати до такого великого свята - Великдень.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куліч до Великодня" (на 100 грам)

  • Білки6.1 гр.
  • Жири11.1 гр.
  • Вуглеводи45.4 гр.
  • Калорії311 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У велику миску засипте просіяне борошно, руками розкришіть сюди ж свіжі дріжджі і залийте тепле молоко. Потім за допомогою кухонної лопатки вимісіть вміст миски, до утворення в'язкого однорідного тіста. Накрийте тісто в мисці харчовою плівкою і залиште настоятися, приблизно 40 хвилин в теплому місці.

Крок - 1
02

Далі відправте снастояне тісто в чашу тістоміса, просійте так само через дрібне сито борошно і засипте цукор.

Крок - 2
03

Потім додайте в чашу попередньо відділені яєчні жовтки, залийте трохи теплого молока і трохи підсоліть. Далі закиньте в чашу подрібнену ваніль (можна використовувати екстракт ванілі), цедру лимона і апельсина.

Крок - 3
04

Тепер включіть тістомісильник і на найслабшій швидкості збийте вміст чаші, до об'єднання всіх інгредієнтів і оутворення більш густої однорідної маси.

Крок - 4
05

Далі скришітьруками в чашу ще трохи свіжих дріжджів і продовжуйте вимішувати, поступово підкидаючи в ємність попередньо нарізане дрібними кубиками вершкове масло. Повинно вийти не густе, але і не рідке тісто.

Крок - 5
06

Далі вимкніть на пкілька хвилин тістоміс і дайте тісту трохи постояти. Потім засипте в чашу цукати, шоколадну стружку (можна використовувати спеціальні термостабільні шоколадні краплі) і ще раз все ретельно перемішайте.

Крок - 6
07

Тепер викладіть масу, що утворилася з чаші на присипаний борошном стіл і ретельно і досить довго вимісіть ще руками тісто, до більш щільного стану. Покладіть приготоване тісто в миску, накрийте харчовою плівкою і відправте в тепле місце ще не менше, ніж на 30 хвилин.

Крок - 7
08

Потім знову викладіть тісто на присипану борошном поверхню, трохи вимісіть і покладіть, заповнюючи до половини, в спеціальні форми для випічки у вигляді пасок. Відставте форми знову в тепле місце і дочекайтеся, поки тісто не заповнить їх до самого верху.

Крок - 8
09

Далі укладіть зверху тіста в кожній формі шматочок вершкового масла, встановіть на деко і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 30-35 хвилин, до появи коричневої кірки на випічці.

Крок - 9
10

Готовий куліч, приготований до улюбленого свята Великодня, розріжте порційно і подавайте до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -
Спагеті з сосисками - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті з сосисками 40 5 2 з 5 - детальніше -
Салат Мімоза з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Салат Мімоза з сьомгою 40 4 3 з 5 - детальніше -
Домашні млинці - покроковий рецепт, фото 1 Домашні млинці 50 3 3 з 5 - детальніше -
?>