Укр
Рус
Пироги Випічка Російська кухня

Кулебяка з сьомгою

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

905 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Кулебяка з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Кулебяка з сьомгою - ідеальна страва для особливих свят та урочистостей. Готується з лосося, рису з грибами і варених яєць, загорнутих в листкове тісто. Подається з пікантним лимонним соусом з кропом

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кулебяка з сьомгою" (на 100 грам)

  • Білки8.6 гр.
  • Жири13.3 гр.
  • Вуглеводи14.7 гр.
  • Калорії225 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку приготуйте рис з грибами. Для цього в невеликій кількості вершкового масла обсмажте гриби з цибулею і часником. Злегка приправте грибну суміш сіллю, потім перекладіть в каструлю середнього розміру. Додайте рис і курячий бульйон. Посоліть і поперчіть чорним меленим перцем, киньте коріандр і кмин. Варіть рис під кришкою на маленькому вогні, поки рідина не випарується. Коли рис приготується, перемішайте виделкою і повністю охолодіть.

Крок - 1
02

Тепер приготуйте пряну масу для лосося. Візьміть половину від зазначеної в рецепті кількості м'якого вершкового масла, змішайте з сіллю, цедрою лимона, подрібненим кропом і копченою паприкою. Мішайте, поки маса не стане однорідною.

Крок - 2
03

Гострим ножем зніміть з лосося шкіру і видаліть всі кістки. Обріжте хвіст і боки, щоб філе лосося вийшло рівним за розміром. Сполосніть під краном і промокніть паперовим рушником. Нанесіть рівномірним шаром масло з прянощами по обидва боки філе лосося.

Крок - 3
04

Увімкніть духовку на 190 градусів і займіться складанням пирога. Один лист розмороженого листкового тіста на робочій поверхні розкачайте качалкою в прямокутник (25 на 35 см).

Крок - 4
05

Частину приготовленого рису з грибами викладіть на тісто, залишаючи вільними краї по периметру. Зверху покладіть філе лосося з маслом і приправами. Рибу накрийте шаром нарізаних кружечками зварених круто яєць. Зверху викладіть решту рису з грибами, надавши куполоподібну форму.

Крок - 5
06

Змастіть збитим яйцем тісто навколо начинки. Другий лист листкового тіста розкачайте ширше, ніж перший. Накрийте їм начинку. За допомогою вилки притисніть два шари один до одного, запечатуючи всі інгредієнти всередині. Акуратно перекладіть пиріг на застелений пергаментом або силіконовим килимком деко.

Крок - 6
07

Розкачайте третій лист тіста так само, як і другий, потім за допомогою ножа для очищення овочів зробіть в тісті надрізи діаметром 2,5 см акуратними рядами внахлест. Обережно розділіть тісто на зібраному тісті, і на ньому повинні з'явитися маленькі кружечки. Накрийте цим листом пиріг.

Крок - 7
08

Закріпіть тісто по краях виделкою, потім гострим ножем зріжте надлишки тіста, залишивши тільки 1 - сантиметровий кордон з усіх боків. Рясно змастіть все тісто збитим яйцем. Надішліть в розігріту духовку і випікайте протягом приблизно 50 хвилин, поки тісто не придбає насичений золотистий колір.

Крок - 8
09

Поки запікається кулебяка, займіться приготуванням лимонного соусу. Нагрійте невелику сковороду на середньому вогні і додайте решту вершкового масла. Додайте нарізану кубиками цибулю - шалот і готуйте 3 - 4 хвилини на середньому вогні, поки цибуля - шалот не стане м'якою, але не підрум'яниться. Додайте лимонний сік, біле вино, сіль і тушкуйте соус 4 - 5 хвилин. В останню чергу додайте свіжу зелень, потім зніміть соус з вогню.

Крок - 9
10

Готову кулебяку з сьомгою вийміть з духовки і дайте охолонути не менше 15-20 хвилин перед подачею на стіл. Подавайте зі свіжими часточками лимона і лимонним соусом. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Японська локшина - покроковий рецепт, фото 1 Японська локшина 45 4 3 з 5 - детальніше -
Профітролі з заварним кремом - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі з заварним кремом 100 4 3 з 5 - детальніше -