Укр
Рус
Пироги Випічка Кубинська кухня

Кулебяка з капустою

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

895 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Кулебяка з капустою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кубинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Кулеб'яка - один з видів закритих пирогів. В основному їх готують з солоною начинкою, наприклад, з м'ясом або рибою. Але не менш смачною виходить кулеб'яка з капустою. Спробуйте приготувати і переконайтеся самі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кулебяка з капустою " (на 100 грам)

  • Білки4.9 гр.
  • Жири9.6 гр.
  • Вуглеводи22.3 гр.
  • Калорії202 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування кулеб'яки з капустою почніть з замішування тіста. Дуже важливо, щоб всі інгредієнти, які для нього використовуються, були кімнатної температури. Тому заздалегідь дістаньте їх з холодильника. Візьміть невелику глибоку миску і налийте в неї частину молока. Можете напередодні підігріти молоко до стану ледве теплого.

Крок - 1
02

Киньте в молоко трохи цукру і покришіть свіжі дріжджі. За допомогою ложки розітріть їх по стінках миски і розмішайте до повного розчинення. Зверху молочно - дріжджову суміш посипте декількома столовими ложками борошна і не розмішуйте. Відставте в сторону хвилин на 15, щоб дріжджі трохи забродили.

Крок - 2
03

Тісто можна замісити вручну, а можна звернутися за допомогою до побутової техніки. В даному випадку вам підійде кухонний комбайн, в якому є функція тістомішалки. У чашу комбайна киньте кілька цілих курячих яєць і кілька лише жовтків. Додайте цукор, що залишився і збивайте на високій швидкості.

Крок - 3
04

Коли маса стане пишною і побіліє, вимкніть комбайн і поміняйте вінчик на насадку для замішування тіста. Тепер включіть режим замішування і потроху додавайте борошно.

Крок - 4
05

Не зупиняючи роботу комбайна, налийте в чашу молочно - дріжджову суміш, знову трохи борошна і продовжуйте місити. Далі вилийте решту молока і киньте сіль. Кількість борошна, яку потрібно ще додати, регулюйте, орієнтуючись по густоті тіста.

Крок - 5
06

Готове тісто повинно вийти м'яким, але при цьому не прилипати до рук. Чашу, в якій знаходиться тісто необхідно накрити чистим рушником і поставити в тепле місце приблизно на пів години.

Крок - 6
07

По закінченню цього періоду, дістаньте тісто з чаші і покладіть на чисту, посипану борошном робочу поверхню. Двома руками протягом декількох хвилин вимісіть тісто. Відріжте невелику його частину і відкладіть для прикраси.

Крок - 7
08

Напередодні приготування кулеб'яки, приготуйте для неї начинку. Для цього обсмажте на олії нарізану кубиками цибулю і пластинки шампіньйонів. Додайте дрібно нашатковану капусту, посоліть і протушкуйте в сковороді на маленькому вогні до готовності, періодично помішуючи. Готову начинку викладіть в миску і залиште остигати.

Крок - 8
09

Основну частину тіста тонко розкачайте на робочій поверхні за допомогою качалки. Постарайтеся, щоб розкачане тісто вийшло прямокутної форми. Рівномірно по всьому периметру викладіть капусту і скрутіть у вигляді рулету.

Крок - 9
10

Що залишився шматочок тіста тонко розкачайте на посипаній борошном робочій поверхні. Спеціальною формою видавіть з нього зірочки, ялинки або інші фігурки.

Крок - 10
11

Дістаньте деко, застеліть пергаментом. Покладіть на нього кулеб'яку. За допомогою пензлика зверху змастіть її рясно жовтком. Викладіть орнамент фігурками з тіста. Їх також змастіть жовтком. Посипте фігурки кмином, маком та кунжутом.

Крок - 11
12

Запікайте кулеб'яку в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 хвилин. Зверху вона повинна добре підрум'янитися і пропектися. Час готування можете трохи відрегулювати. Смачного!

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Запечене м’ясо в рукаві - покроковий рецепт, фото 1 Запечене м’ясо в рукаві 120 5 3 з 5 - детальніше -
Омлет зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Омлет зі шпинатом 25 1 2 з 5 - детальніше -
Кальмари в клярі - покроковий рецепт, фото 1 Кальмари в клярі 35 3 3 з 5 - детальніше -
Апельсиновий пунш з ромом - покроковий рецепт, фото 1 Апельсиновий пунш з ромом 20 1 2 з 5 - детальніше -