Укр
Рус
Каші Другі страви Українська кухня

Кукурудзяна каша

( 4.8500 4 520 20 оцінок)

3724 - переглядів
30 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Для тих, хто з повагою і любов'ю ставиться до різних каш, напевно, добре відомо, що справжньою зіркою серед усього розмаїття цієї страви є кукурудзяна каша. Якщо ви давно, можливо з самого дитинства, втратили її з поля зору, то ми вам нагадаємо - вона настільки корисна, що готувати таку кашу у себе вдома ви просто зобов'язані. Ви скажете, ну і що такого особливого ?, кукурудзяна каша готується точно так же, як і всі інші, але це не зовсім так. Вона може бути як солодкою, так і відмінним гарніром. Тому ми і вирішили поділитися з вами секретом, як приготувати смачну кашу з кукурудзи.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кукурудзяна каша" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири7.7 гр.
  • Вуглеводи9 гр.
  • Калорії118 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Кукурудзяну кашу можна готувати не тільки на молоці, але і на воді, хоча в цьому випадку вона буде менш ситною і ароматною. Зрештою молоко і воду можна змішувати і на цій суміші теж готувати кашу. І ще один важливий факт: зазвичай каші готуються з круп, це ж стосується і кукурудзяної, але в нашому випадку ми будемо використовувати консервовані зерна кукурудзи. Деякі господині вважають за краще готувати кашу в мультиварці, але нам би хотілося все ж віддати перевагу каструлі і плиті. Консистенція страви залежить від кількості використовуваної рідини, тому пропорції можна регулювати самостійно, враховуючи свої переваги. Головне врахувати, що крупа добре вбирає рідину, а ось кукурудза трохи гірше. Ну а тепер приступимо до процесу готування і почнемо з цибулі. Очищену і вимиту цибулину дрібно шаткуємо.

Крок - 1
02

Ставимо на плиту каструлю з антипригарним покриттям і кладемо в неї вершкове масло. Добре його розтоплюємо і кидаємо нашатковану цибулю. Помішуючи періодично, пасеруємо до м'якості цибулі, після чого додаємо в каструлю зерна кукурудзи. Готуємо кукурудзу разом з цибулею, інтенсивно і часто перемішуючи, до м'якості.

Крок - 2
03

Тепер в чашу блендера вливаємо більшу частину молока і кидаємо подрібнену пігулку курячого бульйону.

Крок - 3
04

Перекладаємо в блендер приготовлену кукурудзу і цибулю, подрібнюємо до стану пюре.

Крок - 4
05

У глибоку миску засипаємо кукурудзяний крохмаль і заливаємо молоком, добре перемішуємо, щоб не було грудочок.

Крок - 5
06

Приготовану в блендері кукурудзяну масу перекладаємо знову в каструлю, як тільки вона почне закипати, вливаємо в неї розчинений в молоці крохмаль. Все добре перемішуємо, щоб ні в якому разі не підгоріло, і додаємо сметану.

Крок - 6
07

Знову перемішуємо все в однорідну масу і додаємо мелений перець, сіль і материнку. Змішавши, готуємо кукурудзяну кашу буквально хвилину, після чого кидаємо в каструлю подрібнену зелень цибулі і петрушки.

Крок - 7
08

Далі змішуємо всі інгредієнти, тримаємо на плиті пару хвилин і знімаємо каструлю з плити. Ось і все, наша кукурудзяна каша готова, можна подавати до столу, розлив по тарілках і прикрасивши зернами консервованої кукурудзи.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кекс шоколадний Маффін - покроковий рецепт, фото 1 Кекс шоколадний Маффін 40 5 3 з 5 - детальніше -
Груші мочені в шоколаді - покроковий рецепт, фото 1 Груші мочені в шоколаді 35 1 2 з 5 - детальніше -
Нуга - покроковий рецепт, фото 1 Нуга 45 2 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі в духовці з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в духовці з підливою 65 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Класичний омлет - покроковий рецепт, фото 1 Класичний омлет 25 2 2 з 5 - детальніше -
Заливне з коропа - покроковий рецепт, фото 1 Заливне з коропа 150 6 3 з 5 - детальніше -