Для тих, хто з повагою і любов'ю ставиться до різних каш, напевно, добре відомо, що справжньою зіркою серед усього розмаїття цієї страви є кукурудзяна каша. Якщо ви давно, можливо з самого дитинства, втратили її з поля зору, то ми вам нагадаємо - вона настільки корисна, що готувати таку кашу у себе вдома ви просто зобов'язані. Ви скажете, ну і що такого особливого ?, кукурудзяна каша готується точно так же, як і всі інші, але це не зовсім так. Вона може бути як солодкою, так і відмінним гарніром. Тому ми і вирішили поділитися з вами секретом, як приготувати смачну кашу з кукурудзи.
Кукурудзяну кашу можна готувати не тільки на молоці, але і на воді, хоча в цьому випадку вона буде менш ситною і ароматною. Зрештою молоко і воду можна змішувати і на цій суміші теж готувати кашу. І ще один важливий факт: зазвичай каші готуються з круп, це ж стосується і кукурудзяної, але в нашому випадку ми будемо використовувати консервовані зерна кукурудзи. Деякі господині вважають за краще готувати кашу в мультиварці, але нам би хотілося все ж віддати перевагу каструлі і плиті. Консистенція страви залежить від кількості використовуваної рідини, тому пропорції можна регулювати самостійно, враховуючи свої переваги. Головне врахувати, що крупа добре вбирає рідину, а ось кукурудза трохи гірше. Ну а тепер приступимо до процесу готування і почнемо з цибулі. Очищену і вимиту цибулину дрібно шаткуємо.
Ставимо на плиту каструлю з антипригарним покриттям і кладемо в неї вершкове масло. Добре його розтоплюємо і кидаємо нашатковану цибулю. Помішуючи періодично, пасеруємо до м'якості цибулі, після чого додаємо в каструлю зерна кукурудзи. Готуємо кукурудзу разом з цибулею, інтенсивно і часто перемішуючи, до м'якості.
Тепер в чашу блендера вливаємо більшу частину молока і кидаємо подрібнену пігулку курячого бульйону.
Перекладаємо в блендер приготовлену кукурудзу і цибулю, подрібнюємо до стану пюре.
У глибоку миску засипаємо кукурудзяний крохмаль і заливаємо молоком, добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
Приготовану в блендері кукурудзяну масу перекладаємо знову в каструлю, як тільки вона почне закипати, вливаємо в неї розчинений в молоці крохмаль. Все добре перемішуємо, щоб ні в якому разі не підгоріло, і додаємо сметану.
Знову перемішуємо все в однорідну масу і додаємо мелений перець, сіль і материнку. Змішавши, готуємо кукурудзяну кашу буквально хвилину, після чого кидаємо в каструлю подрібнену зелень цибулі і петрушки.
Далі змішуємо всі інгредієнти, тримаємо на плиті пару хвилин і знімаємо каструлю з плити. Ось і все, наша кукурудзяна каша готова, можна подавати до столу, розлив по тарілках і прикрасивши зернами консервованої кукурудзи.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти