Укр
Рус
Каші Другі страви Українська кухня

Кукурудзяна каша зі смаженою цибулею

( 4.8214 4 528 28 оцінок)

3116 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Кукурудзяна каша зі смаженою цибулею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Густа, насичена, з приємним сонячним кольором, прикрашена свіжою зеленню кукурудзяна каша. Ідеально підходить для осені, але багатьом також подобається влітку, коли з'являються перші качани кукурудзи. Каша має характерний, злегка солодкуватий, злегка пряний смак, який не всім до душі. Але багатьом все таки подобається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кукурудзяна каша зі смаженою цибулею" (на 100 грам)

  • Білки2.9 гр.
  • Жири2.3 гр.
  • Вуглеводи25.7 гр.
  • Калорії135 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть кукурудзу і відріжте кінці, і вимийте очищені зерна під проточною холодною водою. Акуратно поріжте кукурудзяні ядра гострим ножем уздовж качана - для цього рецепта вам знадобляться тільки ці зерна.

Крок - 1
02

Очистіть від шкірки моркву і корінь селери, вимийте інгредієнти в холодній воді і натріть на крупній тертці. Очистіть від лушпиння цибулю і наріжте її кубиками або дрібно наріжте.

Крок - 2
03

Розігрійте рослинне і вершкове масло в каструлі. Розмішуйте і прогрійте занадто сильно, поки масла не розтануть і не змішаються. Будьте обережні, щоб не спалити їх. Додайте нарізану цибулю до гарячого масла, смажте, помішуючи до його прозорості.

Крок - 3
04

Потім додайте в каструлю дрібно нарізаний або віджатий часник. Смажте деякий час, поки часник не стане ароматним. Потім додайте кукурудзу, моркву і селеру, ретельно перемішайте і протоміть кілька хвилин.

Крок - 4
05

Залийте в каструлю воду або овочевий бульйон - досить, щоб покрити всі продукти. Закрийте ємність кришкою і готуйте накритою на занадто сильному вогні близько 30-35 хвилин після того, як рідина закипить - поки овочі не стануть м'якими. Після закінчення цього часу морква і селера повинні пересмажиться, а кукурудза стане приємно твердою.

Крок - 5
06

Далі приправте вміст каструлі до смаку - в сьогоднішній версії тільки невеликий тертий імбир (можна додати паприку) і добре посоліть. Ретельно все перемішайте. Нарешті за допомогою блендера збийте вміст каструлі, до пюреобразногоо стану.

Крок - 6
07

Перед подачею каші добре вимийте, а потім на обробній дошці дрібно наріжте кілька листя свіжого базиліка.

Крок - 7
08

Розлийте кукурудзяну кашу зі смаженою цибулею в глибокі мисочки, прикрасьте базиліком і насолоджуйтеся. Ви можете за бажанням додати в кашу трохи вершків, йогурту або змішати її з плавленим сиром, розчиненим в невеликій кількості теплого молока. Ця каша має прекрасний смак зі свіжим хлібом з маслом або з грінками.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Коржики - покроковий рецепт, фото 1 Коржики 40 4 2 з 5 - детальніше -
Соус Ткемалі - покроковий рецепт, фото 1 Соус Ткемалі 40 1 2 з 5 - детальніше -
Малосольні огірки - покроковий рецепт, фото 1 Малосольні огірки 55 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясний пиріг з сиром - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний пиріг з сиром 90 4 3 з 5 - детальніше -
Віденський шніцель - покроковий рецепт, фото 1 Віденський шніцель 45 8 3 з 5 - детальніше -
Биточки зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Биточки зі свинини 45 3 3 з 5 - детальніше -
Тартар класичний - покроковий рецепт, фото 1 Тартар класичний 45 1 2 з 5 - детальніше -
?>