Густа, насичена, з приємним сонячним кольором, прикрашена свіжою зеленню кукурудзяна каша. Ідеально підходить для осені, але багатьом також подобається влітку, коли з'являються перші качани кукурудзи. Каша має характерний, злегка солодкуватий, злегка пряний смак, який не всім до душі. Але багатьом все таки подобається.
Очистіть кукурудзу і відріжте кінці, і вимийте очищені зерна під проточною холодною водою. Акуратно поріжте кукурудзяні ядра гострим ножем уздовж качана - для цього рецепта вам знадобляться тільки ці зерна.
Очистіть від шкірки моркву і корінь селери, вимийте інгредієнти в холодній воді і натріть на крупній тертці. Очистіть від лушпиння цибулю і наріжте її кубиками або дрібно наріжте.
Розігрійте рослинне і вершкове масло в каструлі. Розмішуйте і прогрійте занадто сильно, поки масла не розтануть і не змішаються. Будьте обережні, щоб не спалити їх. Додайте нарізану цибулю до гарячого масла, смажте, помішуючи до його прозорості.
Потім додайте в каструлю дрібно нарізаний або віджатий часник. Смажте деякий час, поки часник не стане ароматним. Потім додайте кукурудзу, моркву і селеру, ретельно перемішайте і протоміть кілька хвилин.
Залийте в каструлю воду або овочевий бульйон - досить, щоб покрити всі продукти. Закрийте ємність кришкою і готуйте накритою на занадто сильному вогні близько 30-35 хвилин після того, як рідина закипить - поки овочі не стануть м'якими. Після закінчення цього часу морква і селера повинні пересмажиться, а кукурудза стане приємно твердою.
Далі приправте вміст каструлі до смаку - в сьогоднішній версії тільки невеликий тертий імбир (можна додати паприку) і добре посоліть. Ретельно все перемішайте. Нарешті за допомогою блендера збийте вміст каструлі, до пюреобразногоо стану.
Перед подачею каші добре вимийте, а потім на обробній дошці дрібно наріжте кілька листя свіжого базиліка.
Розлийте кукурудзяну кашу зі смаженою цибулею в глибокі мисочки, прикрасьте базиліком і насолоджуйтеся. Ви можете за бажанням додати в кашу трохи вершків, йогурту або змішати її з плавленим сиром, розчиненим в невеликій кількості теплого молока. Ця каша має прекрасний смак зі свіжим хлібом з маслом або з грінками.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти