Укр
Рус
Каші Другі страви Українська кухня

Кукурудзяна каша полента

( 4.9333 4 515 15 оцінок)

3242 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Кукурудзяна каша полента - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Безглютенова дієта

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Легкий рецепт кукурудзяної каші поленти з використанням швидкого приготування крупи і грибів. Ви також можете використовувати сушені гриби, просто замочіть їх у бульйоні або спочатку в червоному вині і змішайте їх зі свіжими грибами. У рецепті використовували комбінацію печериць, глив, грибів шиітаке і грибів сімедзі. Використовуйте гриби, які вам подобаються, бажано ті, що в сезон.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кукурудзяна каша полента" (на 100 грам)

  • Білки3.9 гр.
  • Жири8 гр.
  • Вуглеводи9 гр.
  • Калорії137 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування поленти у велику каструлю залийте високої жирності молоко і приправте його сіллю і чорним меленим перцем. Доведіть молоко до кипіння (не кип'ятіть) і вимкніть вогонь, як тільки воно зашипить.

Крок - 1
02

Далі відразу ж засипте в молоко, безперервно перемішуючи дерев'яною ложкою або лопаткою, кукурудзяну крупу, поки що утворилася суміш не загусне.

Крок - 2
03

Потім натріть на дрібній тертці сир пармезан. Надішліть тертий сир і вершкове масло в каструлю з вмістом і знову все ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Готову кукурудзяну кашу поленту відставте в сторону.

Крок - 3
04

Якщо у вас є сушені гриби, попередньо замочіть їх у червоному вині або бульйоні перед використанням. Якщо свіжі гриби, то наріжте їх кубиками великі і відкладіть в сторону. Гриби розміром до одного сантиметра залиште цілими. Що стосується використання інших грибів, просто порвіть їх на частини зручного для вас розміру.

Крок - 4
05

У великій сковороді на сильному вогні розтопіть трохи вершкового масла і максимально нагрійте, поки воно не почне пінитися. Додайте в сковорідку половину підготовлених грибів і обсмажуйте, помішуючи, поки вони не стануть коричневими. Відкладіть в окрему миску. Повторіть крок з іншою половиною грибів.

Крок - 5
06

У тій же сковороді розтопіть ще трохи олії і засипте подрібнений зубчик часнику. Залийте в сковороду червоне вино, ви можете розпалити спирт, якщо це безпечно, інакше просто дайте йому випаруватися. Додайте в сковорідку попередньо підготовлений бульйон, листя чебрецю, розмарин і бальзамічний оцет. Приправте все сіллю і чорним меленим перцем і зменшіть вміст на три чверті на сильному вогні.

Крок - 6
07

Зменшіть вогонь до мінімуму, додайте в сковорідку трохи вершкового масла, добре перемішайте і засипте раніше обсмажені гриби. Добре перемішайте вміст, поки гриби не будуть рівномірно покриті соусом.

Крок - 7
08

При необхідності знову нагрійте поленту на плиті, (якщо вона занадто густа, додайте трохи води), перекладіть на теплу тарілку, а гриби викладіть зверху. Прикрасьте гілочкою розмарину і подавайте.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овочеве рагу - покроковий рецепт, фото 1 Овочеве рагу 40 4 3 з 5 - детальніше -
Ликер 33 - покроковий рецепт, фото 1 Ликер 33 20 2 2 з 5 - детальніше -
Паштет з авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з авокадо 30 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Маринований солодкий перець - покроковий рецепт, фото 1 Маринований солодкий перець 60 1 3 з 5 - детальніше -
Ватрушка із сиром - покроковий рецепт, фото 1 Ватрушка із сиром 115 3 3 з 5 - детальніше -
Паста з лососем і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Паста з лососем і овочами 40 4 3 з 5 - детальніше -