Легкий рецепт кукурудзяної каші поленти з використанням швидкого приготування крупи і грибів. Ви також можете використовувати сушені гриби, просто замочіть їх у бульйоні або спочатку в червоному вині і змішайте їх зі свіжими грибами. У рецепті використовували комбінацію печериць, глив, грибів шиітаке і грибів сімедзі. Використовуйте гриби, які вам подобаються, бажано ті, що в сезон.
Для приготування поленти у велику каструлю залийте високої жирності молоко і приправте його сіллю і чорним меленим перцем. Доведіть молоко до кипіння (не кип'ятіть) і вимкніть вогонь, як тільки воно зашипить.
Далі відразу ж засипте в молоко, безперервно перемішуючи дерев'яною ложкою або лопаткою, кукурудзяну крупу, поки що утворилася суміш не загусне.
Потім натріть на дрібній тертці сир пармезан. Надішліть тертий сир і вершкове масло в каструлю з вмістом і знову все ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Готову кукурудзяну кашу поленту відставте в сторону.
Якщо у вас є сушені гриби, попередньо замочіть їх у червоному вині або бульйоні перед використанням. Якщо свіжі гриби, то наріжте їх кубиками великі і відкладіть в сторону. Гриби розміром до одного сантиметра залиште цілими. Що стосується використання інших грибів, просто порвіть їх на частини зручного для вас розміру.
У великій сковороді на сильному вогні розтопіть трохи вершкового масла і максимально нагрійте, поки воно не почне пінитися. Додайте в сковорідку половину підготовлених грибів і обсмажуйте, помішуючи, поки вони не стануть коричневими. Відкладіть в окрему миску. Повторіть крок з іншою половиною грибів.
У тій же сковороді розтопіть ще трохи олії і засипте подрібнений зубчик часнику. Залийте в сковороду червоне вино, ви можете розпалити спирт, якщо це безпечно, інакше просто дайте йому випаруватися. Додайте в сковорідку попередньо підготовлений бульйон, листя чебрецю, розмарин і бальзамічний оцет. Приправте все сіллю і чорним меленим перцем і зменшіть вміст на три чверті на сильному вогні.
Зменшіть вогонь до мінімуму, додайте в сковорідку трохи вершкового масла, добре перемішайте і засипте раніше обсмажені гриби. Добре перемішайте вміст, поки гриби не будуть рівномірно покриті соусом.
При необхідності знову нагрійте поленту на плиті, (якщо вона занадто густа, додайте трохи води), перекладіть на теплу тарілку, а гриби викладіть зверху. Прикрасьте гілочкою розмарину і подавайте.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти