Кукурудзяні чіпси - яскравий, хрусткий снек з незвичайним, але приємним смаком. Чіпси готуються з тіста на основі кукурудзяного борошна і смажаться у фритюрі. Пропонуємо рецепт простих, апетитних, не надто пряних чіпсів з кукурудзи, які сподобаються і дорослим, і дітям.
З'єднайте в одній ємності кукурудзяну і пшеничну муку, сіль, куркуму і ажгон (аджван, індійський кмин). Перемішайте інгредієнти до однорідності.
В отриману суміш додайте трохи рослинного масла і знову перемішайте. Порціями вливайте в суху суміш воду і вимішуйте тісто. Воно повинно вийти крутим, але м'яким. Накрийте тісто банкою або харчовою плівкою і відставте на 15-20 хвилин.
Через зазначений час збризніть руку рослинним маслом і ще раз вимісіть тісто. Розділіть його на кілька невеликих шматочків і кожен скачайте в кульку.
Змастіть робочу поверхню і качалку рослинним маслом і по черзі розкачайте кульки в тонкі круглі пласти. Виріжте з них правильні кола і кожне розділіть на 8 рівних частин.
Розісмажте в каструлі рослинне масло для фритюру і партіями відправляйте туди отримані шматочки. Смажте кукурудзяні чіпси до золотистої скоринки з обох сторін.
Готові чіпси виймайте шумівкою з фритюру і викладайте на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайвий жир.
Зробіть приправу для снеків. Для цього змішайте в одній ємності сіль, амчур (манговий порошок), а також чилі і чорний мелений перець. Якщо робите чіпси для дітей, перець можете не класти, але з ним смак стає пікантніше.
Вийшовшою сумішшю приправте остиглі кукурудзяні чіпси і перемішайте, щоб спеції рівномірно обволокли шматочки. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти