Укр
Рус
Чіпси Закуски Болгарська кухня

Кукурудзяні чіпси

( 4.6000 4 55 5 оцінок)

626 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Кукурудзяні чіпси - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: У фритюрі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

опис

Кукурудзяні чіпси - яскравий, хрусткий снек з незвичайним, але приємним смаком. Чіпси готуються з тіста на основі кукурудзяного борошна і смажаться у фритюрі. Пропонуємо рецепт простих, апетитних, не надто пряних чіпсів з кукурудзи, які сподобаються і дорослим, і дітям.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кукурудзяні чіпси" (на 100 грам)

  • Білки5.6 гр.
  • Жири4.7 гр.
  • Вуглеводи47.3 гр.
  • Калорії250 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

З'єднайте в одній ємності кукурудзяну і пшеничну муку, сіль, куркуму і ажгон (аджван, індійський кмин). Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 1
02

В отриману суміш додайте трохи рослинного масла і знову перемішайте. Порціями вливайте в суху суміш воду і вимішуйте тісто. Воно повинно вийти крутим, але м'яким. Накрийте тісто банкою або харчовою плівкою і відставте на 15-20 хвилин.

Крок - 2
03

Через зазначений час збризніть руку рослинним маслом і ще раз вимісіть тісто. Розділіть його на кілька невеликих шматочків і кожен скачайте в кульку.

Крок - 3
04

Змастіть робочу поверхню і качалку рослинним маслом і по черзі розкачайте кульки в тонкі круглі пласти. Виріжте з них правильні кола і кожне розділіть на 8 рівних частин.

Крок - 4
05

Розісмажте в каструлі рослинне масло для фритюру і партіями відправляйте туди отримані шматочки. Смажте кукурудзяні чіпси до золотистої скоринки з обох сторін.

Крок - 5
06

Готові чіпси виймайте шумівкою з фритюру і викладайте на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайвий жир.

Крок - 6
07

Зробіть приправу для снеків. Для цього змішайте в одній ємності сіль, амчур (манговий порошок), а також чилі і чорний мелений перець. Якщо робите чіпси для дітей, перець можете не класти, але з ним смак стає пікантніше.

Крок - 7
08

Вийшовшою сумішшю приправте остиглі кукурудзяні чіпси і перемішайте, щоб спеції рівномірно обволокли шматочки. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Рис в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Рис в томатному соусі 50 4 3 з 5 - детальніше -
Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -
Червоний борщ без м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Червоний борщ без м’яса 50 5 3 з 5 - детальніше -
Мімоза з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з тунцем 115 4 3 з 5 - детальніше -
Кимчи по південнокорейському - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи по південнокорейському 45 3 3 з 5 - детальніше -